Belu și Bitang au demisionat de la COSR

Octavian Bellu şi antrenoarea Mariana Bitang şi-au depus vineri, demisiile din Comitetul Olimpic şi Sportiv Român

Belu și Bitang au demisionat de la COSR


Dezamăgit profund de modul cum a pierdut alegerile de la COSR, și încă la o distanță enormă de câștigătorul Alin Petrache, antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică, Octavian Bellu, şi antrenoarea Mariana Bitang şi-au depus, vineri, demisiile din Comitetul Olimpic şi Sportiv Român prin e-mail, a declarat, pentru Mediafax, secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu. 

"Am primit o hârtie de la amândoi că și-au dat demisia din COSR. COSR-ul este până la urmă un fel de club, dar din punctul meu de vedere e ușor bizar că, de unde ai vrut ieri să fii președinte, azi îți dai demisia. Nu și-au motivat decizia în niciun fel, dar demisia este un gest unilateral. Mi se pare că lucrurile se precipită, dar nu este nicio catastrofă. Dar, repet, unde ai vrut ieri să fii președinte, să nu ne apreciezi azi. A fost totuși o alegere liberă, un scor dezastruos, dar se întâmplă, astea sunt regulile democrației și competiției. Mie mi se pare ceva ciudat", a declarat Ioan Dobrescu. Oficialul COSR nu are semnale dacă Bellu va părăsi și lotul feminin de gimnastică: "Asta e altceva, este problema federației de gimnastică".
Octavian Bellu a declarat, joi, pentru Mediafax, că se gândeşte dacă va continua să antreneze lotul de gimnastică, precizând că dacă este prea bătrân pentru a ocupa funcţia de preşedinte al COSR atunci este prea bătrân şi pentru a mai munci în sală. Imediat după alegerile pentru funcţia de preşedinte al COSR de joi la care a candidat, Bellu a acuzat jocuri de culise în favoarea lui Petrache. Tot el a mai spus că "este dezamăgit şi că se aştepa ca alegerile pentru conducerea forului să fie o întrecere fair-play, în spiritul valorilor olimpismului".
La puţin timp după ce Alin Petrache a fost ales în funcţia de preşedinte al COSR, Octavian Bellu a precizat că: "Nu am de ce să mă plâng, asta a fost să fie, au ales oamenii din sport până la urmă. Mă aşteptam la acest rezultat, diferenţa putea să fie şi mai mare. Nu vreau să fac comentarii că a fost sau nu un vot politic. Se ştia însă de ieri, din mass-media, cam cine va câştiga aceste alegeri. Nu este vorba de o strategie câştigatoare, pentru că ele s-au asemănat. În alte părţi, şef la Comitetul Olimpic este un fost mare campion, un om care a adus medalii pentru ţara sa, la noi s-a votat însă pentru partea de management. “Relaţia mea cu COSR se va schimba. E o instituţie în privinţa căreia am mari îndoieli!”
„După ziua de ieri, este evident că au digerat greu o înfrângere. Ăsta e adevărul. Eu cred însă că sunt nişte gesturi pripite. Nu cred că se vor răzgândi, eu nu cred nimic. Nu am calitatea asta. Dar speranţa mea ca prieten al domnului Bellu, că suntem foarte buni prieteni, eu mă asociez cu ceea ce a spus doamna Gabi Szabo, că ar fi bine să cugete”, a mai declarat Dobrescu.
„A fost până la urmă o competiţie importantă, dar nu cred că e bine să trecem la acte din astea. A fost o competiţie. Dacă dramatizăm toţi, după o astfel de competiţie, jumătate din ţară nu mai lucrează, altă jumătate din ţară se sinucide. Nu cred că e bine. Cred că uşor trecem prea în dramatic. Au fost nişte alegeri libere, deschise, avem un preşedinte, poate că nu e cel la care se gândea domnul Bellu, dar nu cred că s-a întâplat nimic. Cu tot respectul pentru dânşii, lumea sportului este intactă”, a conchis secretarul general la COSR.