Farul - FC Urartu 3-2, în manşa întâi a turului 2 preliminar al Europa Conference League

Campioana României, Farul Constanța, a învins formaţia armeană FC Urartu cu 3-2, la Ovidiu, în manşa întâi din turul 2 preliminar al Conference League.

Farul - FC Urartu 3-2, în manşa întâi a turului 2 preliminar al Europa Conference League


Farul Constanţa a învins formaţia armeană FC Urartu cu scorul de 3-2 (2-2), joi seara, la Ovidiu, în manşa întâi din turul al doilea preliminar al Europa Conference League la fotbal.

Farul a marcat prin Tudor Băluţă (minutul 27), Adrian Mazilu (45+4) şi Ionuţ Larie (90+5), iar Urartu, prin Artem Maksimenko (23) şi Ivan Zotko (38).
Gică Hagi a fost mulțumit după victoria Farului în confruntarea cu Urartu, scor 3-2, și-a felicitat jucătorii pentru că au reușit să revină de fiecare dată când au fost conduși, însă își dorește mai multă concentrare din partea elevilor săi, pentru a nu mai primi goluri la partida retur:
„Suntem o echipă imprevizibilă, care vrea să joace fotbal. Ofensiv am făcut lucrurile cum trebuia să le facem, defensiv am suferit cum am suferit și cu Sheriff. Noi învățăm, Farul nu e o echipă consolidată care câștigă an de an, dar încercăm, învățăm. E greu, jucăm din 3 în 3 zile, încercăm să facem față pe ambele fronturi, momentan vedem că în Europa e mult mai greu.
„Eu i-am zis lui Aioni să nu aibă zid. Mai bine tăceam! Eu i-am zis lui Aioani să nu aibă zid. El e vinovat că a luat gol, eu sunt vinovat că n-am tăcut din gură. Ce vreți de la Mazilu, e un copil de 17 ani, care a făcut multe lucruri bune. Învață și el! A dat totul pe teren și a arătat că își dorește multe! Trebuie să luptăm, să trecem de ei, așa cum am făcut în campionat, în play-off, cu echipele cele mai bune”, a continuat Gică Hagi.
„Vom vedea dacă am învățat din greșelile de la meciul cu Sheriff. Mă gândesc și la meciul din campionat cu Poli Iași, dar când vrei să faci performanță, trebuie să faci și astfel de sacrificii. Trebuie să facem defensiv lucrurile mai bine, am întors meciul așa cum am câștigat și campionatul. Ne așteaptă un meci greu la ei, dar trebuie să facem un meci mare.
Îmi doream și îmi doresc să facem lucruri, avem niște limite și trebuie să învățăm, chiar dacă managerul e Hagi. Că dacă e Hagi ce? Nu joacă numele. Nu am niciun jucător în echipa națională a României, poate doar unul. Din nimic am făcut ceva extraordinar, nu e vina noastră că am fost mai buni decât ei. Fotbalul nostru trebuie să aibă inspirație mare, cluburile au nevoie de o situație financiară bună, partea tehnică trebuie să îndeplinească obiectivele administrativului, dar administrativul trebuie să asigure mulți bani”, a mai spus Gheorghe Hagi.
Returul este programat pe 3 august, pe stadionul Bananţ din Erevan.
Farul Constanţa, dacă va trece de FC Urartu va juca în turul al treilea contra formaţiei FC Flora Tallinn, campioana Estoniei.
Farul joacă în Europa Conference League după ce a fost eliminată de Sheriff Tiraspol în primul tur preliminar al Ligii Campionilor.
Urartu a ajuns în turul 2 preliminar al Europa Conference League după ce a fost eliminată la lovituri de departajare de echipa bosniacă Zrinjski Mostar în primul tur preliminar al Ligii Campionilor.