România, ultima în grupă şi după meciul cu Finlanda

Echipa națională de fotbal a României a reușit doar un egal împotriva Finlandei, vineri seară, la Helsinki, și a rămas pe ultima poziție în grupa din Liga Națiunilor cu o singură etapă rămasă de jucat.

România, ultima în grupă şi după meciul cu Finlanda
Foto: Gazeta Sporturilor


Echipa națională de fotbal a României a reușit doar un egal împotriva Finlandei, vineri seară, la Helsinki, și a rămas pe ultima poziție în grupa din Liga Națiunilor cu o singură etapă rămasă de jucat. În aceeași grupă, selecționata Bosniei și Herțegovinei a învins la limită Muntenegru și s-a desprins în câștigătoare.

Fără altă alternativă decât victoria, „tricolorii” au început destul de tare meciul, însă presiunea pusă pe adversari nu a produs prea multe rezultate concrete, iar primii care au marcat au fost finlandezii, în minutul 12, prin cel mai important jucător al echipei, Teemu Pukki.
Dacă în prima repriză a arătat destul de rău, situația s-a schimbat în partea a doua jocului pentru selecționata antrenată de Edi Iordănescu, care a ieșit de la cabine mult mai incisivă și a reușit să restabilească egalitatea destul de repede, prin golul înscris de Florin Tănase în minutul 52. România a continuat să preseze și a avut câteva șanse importante de a mai marca o dată, însă nordicii puteau să dea și ei lovitura. Scorul a rămas neschimbat până la final, 1-1.
În cealaltă partidă din grupă, selecționata Bosniei și Herțegovinei a învins-o cu 1-0 pe Muntenegru și a ajuns la 11 puncte, astfel că nu mai poate fi prinsă din urmă.

Cum arată clasamentul în grupa din Liga Națiunilor înainte de ultima etapă:

  1. Bosnia și Herțegovina – 11 puncte (7 goluri marcate și 4 goluri primite)
  2. Muntenegru – 7 puncte (6 GM și 4 GP)
  3. Finlanda – 5 puncte (6 GM și 6 GP)
  4. România – 4 puncte (2 GM și 7 GP).

Programul ultimei runde:

  • Muntenegru vs. Finlanda, luni, 26 septembrie, ora 21:45, la Podogorica
  • România vs Bosnia și Herțegovina, luni, 26 septembrie, ora 21:45, la București, pe Stadionul Giulești.