Belgia face un prim pas greșit la Campionatul Mondial din Qatar și pierde în fața Marocului cu 2-0

Selecţionata Marocului a obţinut o victorie surprinzătoare în faţa Belgiei, cu scorul de 2-0 (0-0), duminică, într-un meci din Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Belgia face un prim pas greșit la Campionatul Mondial din Qatar și pierde în fața Marocului cu 2-0


Selecţionata Marocului a obţinut o victorie surprinzătoare în faţa Belgiei, cu scorul de 2-0 (0-0), duminică, pe Al Thumama Stadium din Doha, într-un meci din Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

''Leii din Atlas'' au obţinut abia a treia lor victorie la Cupa Mondială, prin golurile marcate de Abdelhamid Sabiri (73) şi Zakaria Aboukhlal (90+2), în faţa unei echipa care a dezamăgit.
Marocanul reuşea primul său succes la CM 1986, în Mexic, 3-1 cu Portugalia, iar următoarea victorie a venit la CM 1998, 3-0 contra Scoţiei.

Belgia, medaliată cu bronz în urmă cu patru ani, a debutat cu victorie norocoasă în Qatar, 1-0 cu Canada, dar acum riscă să plece acasă după grupe.
Cele două echipe se mai întâlniseră până acum de trei ori, la CM 1994, când Belgia s-a impus cu 1-0, în 1999, când ''diavolii roşii'' au câştigat cu 4-0 un meci amical la Liege, şi în 2008, când Marocul s-a impus cu 4-1 la Bruxelles, într-un meci amical, în care au jucat şi Axel Witsel (debut) şi Jan Vertonghen.

Marocanii sunt pe primul loc în grupă pentru moment, după 0-0 cu Croaţia şi 2-0 cu Belgia.
Tot duminică are loc şi celălalt meci din grupă, Croaţia - Canada (Khalifa International Stadium - Ar-Rayyan, 18:00). Echipele calificate în optimi se vor decide pe 1 decembrie, când se vor juca ultimele partide din grupă, Croaţia - Belgia (Ahmad Bin Ali Stadium - Ar-Rayyan, 17:00) şi Canada - Maroc (Al Thumama Stadium - Doha, 17:00). Belgia nu va putea conta pe Onana, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.