Uruguay, eliminată dramatic de la Cupa Mondială din faza grupelor

Selecţionata Uruguayului a învins echipa Ghanei cu scorul de 2-0, vineri, în Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, insuficient pentru a merge în optimile de finală.

Uruguay, eliminată dramatic de la Cupa Mondială din faza grupelor


Selecţionata Uruguayului a învins echipa Ghanei cu scorul de 2-0 (2-0), vineri, pe Al Janoub Stadium din Al Wakrah, în Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, insuficient pentru a merge în optimile de finală, unde s-a calificat Coreea de Sud.

Sud-americanii au câștigat, dar au părăsit competiția din cauza golaverajului, mai exact al numărului de goluri marcate, doar două, față de 4 ale Coreei de Sud. 

Sud-americanii au obţinut în cele din urmă o victorie de palmares, prin dubla lui Giorgian de Arrascaeta (26, 32), nefiind capabili să marcheze încă un gol minutele de final, după ce Coreea de Sud a înscris în celălalt meci, care să îi ducă în optimi.

Prelungirile au oferit momente dramatice. Fotbaliștii de pe banca de rezerve a naționalei sud-americane, în frunte cu Luis Suarez, erau în lacrimi!

Uruguayul, care nu marcase niciun gol la turneul final din Qatar până la acest meci, ratase calificarea în optimi la doar o ediţie din ultimele sale şase la care a participat.

Cele două echipe s-au mai înfruntat o singură dată, în 2010, la Cupa Mondială din Africa de Sud, în sferturile de finală, când Ghana a ratat un penalty după un henţ comis de Luis Suarez (eliminat), pierzând la loviturile de departajare. Uruguayul a terminat atunci pe locul al patrulea.
Clasamentul final al Grupa H:
1 Portugalia 6 puncte (6-4 golaveraj)
2 Coreea de Sud 4 (4-4)
3 Uruguay 4 (2-2)
4 Ghana 3 (5-7).