FOTO - VIDEO Jucătorii Farului, întâmpinați de mii de fani în Piața Ovidiu din Constanța

Mii de oameni au așteptat în Piața Ovidiu și pe străzile adiacente să se bucure de trofeul Superligii, alături de Farul și Gheorghe Hagi.

FOTO - VIDEO Jucătorii Farului, întâmpinați de mii de fani în Piața Ovidiu din Constanța


Mii de oameni, suporteri ai echipei de fotbal, Farul Constanța au participat luni seară la festivitatea organizată în Piața Ovidiu pentru sărbătorirea titlului de campioană. Echipa lui Gheorghe Hagi a traversat cu un autocar descoperit orașul de la stadionul Farul până la Piaţa Ovidiu, pe traseul strada Soveja, bulevardul Mamaia, Capitol, bulevardul Tomis.

În Piaţa Ovidiu, jucătorii au fost așteptați de mii de oameni care au umplut piața şi străzile din zonă cu câteva ore înainte de sosirea echipei.
Sărbătoarea a început cu imnul Farului, cântat de 3 Sud Est. Jucătorii au urcat pe scenă cu trofeul şi toată piaţa a scandat: Farul, Farul!”, i-a ovaţionat pe fotbalişti şi a cântat alături de ei: “Suntem noi, suntem noi, campionii României suntem noi!”.

Fanilor le-a fost prezentat rând pe rând staful, iar apoi fiecare jucător în parte. Toţi au fost întâmpinați cu urale de mulțime. "Hagi, Hagi!", a scandat publicul în momentul în care a fost prezentat Gheorghe Hagi.

“Am sperat ani de-a rândul că vom vedea Cupa României la Constanta. Nu vă pot spune cât sunt de fericit”, a declarat un suporter care și-a adus la manifestare și fetiță de trei ani, îmbrăcată în culorile clubului. 
“Când văd atâta emoție și aud imnul Farului mă trec fiori, îmi dau lacrimile. Este o atmosfera minunata și le mulțumesc acestor jucători tineri și frumoși pentru bucuria pe care ne-au adus-o” a spus emoționată o femeie.
“Îmi place fotbalul foarte mult și am venit să îl văd pe Rege, dar și pe campioni. Jucătorul meu preferat este Denis Alibec”, a spus Mihai, un băiețel de doar 9 ani pe care părinții l-au adus, la rugămintea lui, la sărbătoarea campionilor. 
„Suntem mândri de ce am realizat! Ne bucurăm enorm pentru că am reușit să îi facem mândri pe constănțeni și cred că am arătat tuturor de ce suntem în stare. Suntem puțin obosiți după meciul și petrecerea de ieri, dar mai rezistăm câteva ore acum și după mergem să ne odihnim pentru că trebuie să pregătim și ultimul joc al sezonului”, a spus Tudor Băluță.
Farul Constanţa a reuşit duminică seară performanţa istorică de a câştiga titlul de campioană a României. Constănţenii au învins în penultima etapă a sezonului marea rivala FCSB, la capătul unui meci incredibil, scor 3-2.
Festivitatea s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii, pe acordurile melodiei We Are The Champions a formației Queen. 

Reamintim că Farul Constanța a câștigat seara trecută titlul de campioană după victoria impresionantă contra celor de la FCSB. „Marinarii” au trecut în decursul celor 90 de minute de la agonie la extaz, în condițiile în care în minutul 20 tabela indica 2-0 pentru oaspeți, iar titlul era din ce în ce mai departe.
La finalul meciului, Gică Hagi a transmis că Farul merită să fie campioană și că a crezut tot timpul în victorie, chiar și la 0-2.
„Au jucat cele mai bune echipe, în formă amândouă. A fost o zi frumoasă pentru mine astăzi, o vom pune în ramă. Mă bucur că acum toată Constanța e fericită și suntem cu toții fericiți. E super! Am crezut tot timpul în victorie, ne place să jucăm în atac, trebuia să atacăm tot timpul. L-am spus jucătorilor tot timpul să aibă răbdare, să înceapă construcția atacului din spate - trebuie să știi să ieși din spate, portarul și fundașii să construiască faza bine, mijlocașii să facă mingea să alerge dintr-o parte în alta, iar atacanții să aibă calitate în finalizare, demarcare și execuție. cred că am avut de toate în seara asta cu toate că am început meciul foarte prost. Știam că echipa adversă are calitate dar au făcut niște greșeli care i-au costat. Eu zic că toți jucătorii sunt fenomenali, fiecare a făcut ce trebuie. Am întors toate meciurile, am jucat foarte bine, am marcat multe goluri, avem cele mai multe victorii, cele mai puține înfrângeri. Sunt foarte mândru de ei. Știam că am o echipă foarte talentată“, a transmis antrenorul Gică Hagi.
Pentru Gheorghe Hagi, acesta este cel de-al doilea trofeu cucerit în fotbalul românesc în calitate de antrenor, după succesul cu Viitorul Constanța. Pe de altă parte, pentru Farul, aceasta este cea mai importantă reușită din istoria de peste o sută de ani a clubului. Anterior, în anii 70, „marinarii“ reușeau să termine campionatul pe locul patru, performanță care n-a mai putut fi egalată de atunci.