Belgia - Portugalia 1-0. Campioana en-titre părăsește competiția

Belgia a învins Portugalia, scor 1-0, și s-a calificat în sferturile de finală de la Euro 2020. Campioana en-titre părăsește competiția.

Belgia - Portugalia 1-0. Campioana en-titre părăsește competiția
Foto: @uefa.com


Belgia s-a calificat în sferturile EURO 2020, după 1-0 cu campioana în exercițiu, Portugalia. Supergolul lui Thorgan Hazard a decis meciul. Campioana en-titre părăsește competiția.

Meciul a început cu două ocazii ale Portugaliei, prin Jota și Cristiano Ronaldo, însă cei care au deschis scorul au fost belgienii.
Belgia a reușit să intre în avantaj în minutul 42, când Thorgan Hazard a șutat puternic de la distanță, înscriind un gol fabulos la care Rui Patricio nu a avut nicio șansă. Mijlocașul Borussiei Dortmund a devenit, în urma acestei reușite, primul belgian din istorie care a marcat în două partide consecutive la un turneu final. 

În urma acestei înfrângeri, campioana europeană en-titre și-a încheiat parcursul la această ediție a turneului final. Belgia, calificată în sferturile de finală, o va înfrunta pentru un loc în semifinalele competiției pe Italia, într-un meci programat pe 2 iulie, la Munchen. 
Cele două formaţii s-au întâlnit ultima dată în 2018 şi au terminat la egalitate, 0-0. Portugalia a câştigat în 2016 cu scorul de 2-1, iar în 2007 avea să obţină o victorie categorică: 4-0. În 1989 găsim ultimul succes al belgienilor într-o confruntare cu Portugalia: 3-0.