Dosar de omor în cazul bărbatului din Gorj. Procuror: Posibilă legătură între vaccin și deces

Procurorii spun că există indicii privind o eventuală legătură de cauzalitate dintre administrarea serului şi deces.

Dosar de omor în cazul bărbatului din Gorj. Procuror: Posibilă legătură între vaccin și deces
Foto: Playtech


Urmărire penală in rem în cazul morţii bărbatului din Gorj, care s-a stins din viaţă la o zi după ce i-a fost administrat vaccinul Astrazeneca, doza din lotul cu probleme. Procurorii spun că există indicii privind o eventuală legatură de cauzalitate dintre administrarea serului şi deces.

Într-o adresă trimisă postului de televiziune Antena 3, procurorii arată că verificările făcute ar indica că există o legătură între moartea bărbatului din Târgu Jiu şi vaccinul AstraZeneca făcut cu o zi înainte.
"S-a reţinut de organele de urmărire penală că anterior, respectiv la data de 28.02.2021, victima s-a vaccinat cu vaccin AstraZeneca existând indicii privind o eventuală legătură de cauzalitate între administrarea vaccinului şi decesul victimei", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.
Este pentru prima dată când autoritățile constată și încearcă sa ancheteze legătura dintre vaccin și moartea unei persoane. În cazul bărbatului imunizat cu vaccinul de la AstraZeneca din lotul suspect, retras, medicii legiști nu au făcut legătura între deces și administrarea serului.
"Nu este de datoria noastră să recoltăm probe de toxicologie, iar cazul nu a fost considerat o moarte suspectă ca să fie un caz medico-legal. Numai medicii legişti recoltează probe de toxicologie", a declarat Cornelia Fometescu, medic anatomie patologică.
Neoficial există, însă, indicii cu privire la o posibilă legătură între vaccin şi decesul bărbatului.
Conform unor surse, toate organele interne ale bărbatului decedat la o zi după vaccinare au fost afectate şi pentru că nu au fost recoltate probe toxicologice în cadrul autopsiei, acum, după începerea urmăririi penale, procurorii pot dispune chiar exhumarea bărbatului.
În cazul mortii barbatului, familia este încă în stare de şoc şi nu a fost în stare să facă demersuri pentru a afla adevărul.
Procurorii urmează să audieze toate persoanele care au fost implicate în acest caz.