George Simion: Vom lansa pe 27 martie, AUR ca partid politic şi în Republica Moldova

Copreşedintele AUR George Simion a declarat, luni că partidul Alianţa pentru Unirea Românilor va fi lansat şi în Republica Moldova, pe 27 martie.

George Simion: Vom lansa pe 27 martie, AUR ca partid politic şi în Republica Moldova


Copreşedintele AUR George Simion a declarat, luni că partidul Alianţa pentru Unirea Românilor va fi lansat şi în Republica Moldova, pe 27 martie.  Evenimentul va avea loc la Chişinău, de Ziua Unirii Basarabiei cu România.

„Şase dintre parlamentarii noştri au şi cetăţenia Republicii Moldova şi vom lansa pe 27 martie AUR ca partid politic şi în Republica Moldova. Eu am petrecut ultimele 24 de ore în frontiera dintre Republica Moldova şi România. Nu am fost primit să merg la Chişinău. Acolo aveau loc funerariile academicianului Nicolae Dabija, un foarte bun prieten de-al nostru şi un apropiat. Mi-a fost ca un tată. Unul dintre primii parlamentari ai Republicii Moldova. Am contactat absolut toate instituţiile din România şi Republica Moldova”, a explicat George Simion, luni pentru News.ro. 
El a reproşat autorităţilor române, cât şi celor din Republica Moldova lipsa de reacţie în cazul său şi nepermiterii intrării pe teritoriul Republicii Moldova. Simion precizează că a fost informat de către reprezentanţii vămii că are interdicţie în Republica Moldova până în 2023, deşi este parlamentar al statului român.
„Sunt la Chişinău acum 10 colegi parlamentari AUR care au făcut demersuri către Ministerul de Interne şi către preşedintele Republicii Moldova, către doamna Maia Sandu. În 2015 pe o speţă similară am fost lăsat să intru, pe perioada desfăşurării procesului legat de interdicţia de atunci, am putut circula între cele două state. Acum nu s-a luat această decizie, deşi am paşaport diplomatic şi sunt un demnitar al statului român. Mi se pare absolut nejustificată şi lipsa de atitudine fermă a diplomaţiei româneşti şi felul în care am fost tratat de către autorităţile statului Republica Moldova. Eu mergeam Chişinău pe baza unei invitaţii primite de la parlamentarii de acolo”, a completat Simion.