Iohannis: Experţii nu sunt de părere că se impune amânarea alegerilor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că în momentul acesta autorităţile nu iau în calcul amânarea alegerilor şi experţii nu cred că se impune amânarea alegerilor, argumentând că astăzi au loc alegeri în SUA

Iohannis: Experţii nu sunt de părere că se impune amânarea alegerilor


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că în momentul acesta autorităţile nu iau în calcul amânarea alegerilor şi experţii nu cred că se impune amânarea alegerilor, argumentând că astăzi au loc alegeri în SUA, o ţară mult mai greu lovită de pandemie.

”În momentul acesta nu luăm în calcul amânarea alegerilor şi experţii nu cred că se impune amânarea alegerilor. Chiar astăzi au loc alegeri în SUA, o ţară mult mai greu lovită de pandemie, din păcate, decât am avut situaţia din România. Nu putem să ne legăm de un anumit număr, ci trebuie să vedem soluţia în întreg”, a precizat preşedintele întrebat în legătură cu oportunitatea organizării alegerilor parlamentare în condiţiile creşterii numărului de cazuri de COVID-19.
În ceea ce priveşte votarea propriu-zisă, preşedintele Iohannis a declarat că nu sunt complicaţii.
”Noi am exersat aceste lucruri cu ocazia alegerilor locale. Iar în ce priveşte campania electorală, nu va putea să aibă forma unor campanii ca în alţi ani. E evident că acolo unde incidenţa e mare, campania se va desfăşura în media şi online, dar din fericire aceste medii clasice şi noi sunt la dispoziţia românilor şi politicienii vor putea să îşi facă campania”, a precizat Iohannis.