Iohannis, despre pensiile speciale: S-au făcut două legi, s-au votat în Parlament şi le aştept la promulgare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că e foarte bine că actuala coaliție a abordat problema pensiilor speciale, după ani întregi în care nu s-a făcut nimic în ambele spețe.

Iohannis, despre pensiile speciale: S-au făcut două legi, s-au votat în Parlament şi le aştept la promulgare


Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat joi la Bruxelles, ce opinie are despre proiectele de lege adoptate de către Parlament privind eliminarea pensiilor speciale şi interzicerea cumulului pensiei cu salariu la stat, că le aşteaptă la promulgare.

Şeful statului a adăugat că este bine că a decis coaliţia să abordeze aceste două teme care sunt de ani de zile pe agenda publică din România.
„În esenţă, părerea mea e bună. Sunt două teme care de ani se află pe agenda publică şi e foarte bine că, la nivel de coaliţie, s-a luat decizia să se abordeze ambele chestiuni. S-au făcut două legi, s-au votat în Parlament şi le aştept la promulgare. Mai mult nu cred că vă aşteptaţi să spun acum, atât timp cât Parlamentul a votat, există cele două proiecte. Aşteptăm să îşi continue parcursul şi le aştept pe masa mea”, a afirmat Klaus Iohannis.
Declarațiile au fost făcute după dejunul de lucru al membrilor Consiliului European cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.