Orban acuză tinerii de transmiterea noului coronavirus: De la terasele din Constanța se îmbolnăvesc

Luovic Orban sugerează că tinerii iau noul coronavirus de la terase, mai ales cele care au în același timp activitate de tip club

Orban acuză tinerii de transmiterea noului coronavirus: De la terasele din Constanța se îmbolnăvesc
Foto: gov.ro


Luovic Orban sugerează că tinerii iau noul coronavirus de la terase, mai ales cele care au în același timp activitate de tip club. ”Acolo lumea intră într-o atmosferă de petrecere și nu mai ține cont de reguli”, spune premierul.

”Ce se întâmplă noaptea la terase, care au în același timp și activitate de tip club, acolo lumea intră într-o atmosferă de petrecere și nu mai ține cont de reguli. La mare, în București, în câteva centre urbane. Oamenii au fost îndemnați de acești lideri și de alții să nu respecte regulile. Să bagatelizeze riscul virusului”, a spus Orban, pentru Digi 24.
„Prima consecință e că pacienții pot fi externați și nu pot fi opriți. A doua e că nu mai putem aplica măsura carantinării la domiciliu. CCR a decis că un om cu COVID poate circula pe stradă. Astfel de măsuri sunt adoptate la nivel european.
Măsurile existau în OUG 11. Cum nu existau? Păi noi avem o lege: legea 55 care prevede starea de alertă. Curtea nu este la prima decizie care zădărnicește eforturile noastre. Imediat ce am văzut decizia am structurat o lege. Rugămintea mea către populație e să nu țină cont de decizia CCR. Să țină cont de regulile firești!”, mai spunea premierul României, seara trecută.