Kovesi: Prejudicii de peste 10 milioane de euro. Nu oricine este în măsură să comită astfel de acte

Fosta șefă a DNA ocupă în acest moment funcția de șef al Parchetului European. Din această poziție ea a făcut o serie de dezvăluiri legate de blocarea activității sale

Kovesi: Prejudicii de peste 10 milioane de euro. Nu oricine este în măsură să comită astfel de acte


Fosta șefă a DNA ocupă în acest moment funcția de șef al Parchetului European. Din această poziție ea a făcut o serie de dezvăluiri legate de blocarea activității sale.

Operaţionalizarea Parchetului European (EPPO) întârzie. Totul se întâmplă in cauza Maltei care nu a propus niciun candidat eligibil, a declarat într-un interviu pentru Euronews şefa acestei noi instituţii europene, Laura Codruţa Kovesi. ”Din luna decembrie, întregul proces este amânat”, a deplâns ea.
Odată operaţional, Parchetul European va avea ca atribuţii investigarea şi angajarea urmăririi în justiţie pentru fraude legate de bugetul UE. Criticile împotriva acestui organism nu vor lipsi, dar Laura Codruţa Kovesi se pregăteşte pentru această situaţie. Echipa sa nu va investiga afaceri mărunte, notează Euronews.
Parchetul ”va investiga cazuri legate de persoane situate în posturi cheie, sau persoane care dispun de puternice mijloace financiare. Vorbim despre infracţionalitatea legată de TVA cu prejudicii mai mari de 10 milioane de euro. Nu oricine este în măsură să comită astfel de acte. Mă aştept la atacuri împotriva instituţiei şi împotriva procurorilor”, a subliniat şefa EPPO, conform Agerpres.