Intervenție de urgență la digul de apărare de pe râul Prut din Vaslui

Echipele Apelor Române au intervenit prompt cu saci și utilaje și au realizat potcoave din saci cu ajutorul cărora s-a reușit echilibrarea presiunii apei și stoparea infiltrațiilor la dig

Intervenție de urgență la digul de apărare de pe râul Prut din Vaslui


În urma verificărilor efectuate de echipele Apelor Române cu privire la modul de comportare a digului de apărare de pe râul Prut din județul Vaslui, în zona stațiilor de pompare Bumbăta și Berezeni, s-a constatat apariția unor infiltrații la piciorul digului. Aceste infiltrații s-au produs din cauza unor fisuri apărute la conductele de refulare a stațiilor. Menționăm că stațiile de pompare aparțin ANIF Vaslui. 

Reprezentanții Apelor Române au anunțat reprezentanții ANIF în legătură cu avaria care a apărut la lucrarea aflată în administrare acestora. 
În același timp, echipele Apelor Române au intervenit prompt cu saci și utilaje și au realizat potcoave din saci cu ajutorul cărora s-a reușit echilibrarea presiunii apei și stoparea infiltrațiilor la dig. 
Datorită lucrărilor executate de specialiștii Apelor Române, măsurile suplimentare care au fost luate au evitat inundarea unor obiective socio-economice, iar populația din cele două localități a fost protejată.
Râul Prut se află sub avertizare hidrologică din a doua parte a lunii iunie ca urmare a propagării viiturii venită dinspre sectorul ucrainean. Din acest motiv, digurile se află sub o presiune continuă exercitată de nivelele crescute ale apei râului Prut, unde cotele de apărare, respectiv de inundație, sunt depășite la această oră.
INHGA a reactualizat avertizarea hidrologică COD PORTOCALIU pe râul Prut, în aval de Stânca-Costești, aferent județelor Botoșani, Iași, Vaslui și Galați, valabilă până luni, 6 iulie, la ora 24.00.