Angel Tîlvăr: Sistemul Patriot operaţional în România este indispensabil

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a transmis că Sistemul PATRIOT operaţional în România este indispensabil și că discuţia privind cedarea unei astfel de baterii către Ucraina va fi analizată în CSAT.

Angel Tîlvăr: Sistemul Patriot operaţional în România este indispensabil


Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a transmis, marți, că Sistemul PATRIOT operaţional în România este indispensabil. De asemenea, ministrul a mai precizat și că discuţia privind cedarea unei astfel de baterii către Ucraina va fi analizată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

„Nu a spus nimeni că trebuie să o dăm (o baterie de Sistem PATRIOT – n.r.). Sunt echipamente solicitate, ţinând seama de situaţia de acolo. Noi avem un astfel de echipament funcţional şi trei care sunt în curs de a deveni funcţionale. Până atunci, nevoia noastră este satisfăcută momentan de acest echipament. Urmează să avem şi alte discuţii”, a spus ministrul, potrivit TVR.
„Le-am luat tocmai pentru nevoia României de a-şi apăra teritoriul naţional. Deci ele au relevanţă, iar din acest punct de vedere, acest sistem operaţional este indispensabil”, a mai explicat ministrul Tîlvăr.
„Noi, la nivelul Apărării Naţionale, am făcut evaluări legate de acest lucru.(…) Nu este vorba de a prejudicia securitatea naţională, este vorba de a apăra teritoriul naţional, evident, în acord cu aliaţii noştri, pentru că România face parte dintr-o alianţă care ne onorează şi care ne generează garanţii de securitate”, a mai arătat ministrul Apărării.