Iohannis: Este prima linie ferată realizată în România din anul 1984 încoace

Președintele Iohannis și premierul Orban au inaugurat linia de cale ferată Gara de Nord - Aeroport și au mers cu un tren de test pe cei 19 km

Iohannis: Este prima linie ferată realizată în România din anul 1984 încoace


Președintele Iohannis și premierul Orban au inaugurat linia de cale ferată Gara de Nord - Aeroport și au mers cu un tren de test pe cei 19 km.

Ministrul Transporturilor a spus că trenurile vor circula începând cu 12 decembrie, iar până atunci mai sunt lucruri de pus la punct. Atât Iohannis, cât și Orban au ținut să spună că lucrarea era gata în proporție de doar 11% când liberalii au preluat guvernarea.
La finalul deplasării, președintele României a susținut o declarație de presă, în Gara Aeroport Otopeni, după discursurile ministrului Transporturilor și al premierului. Klaus Iohannis a apreciat ritmul în care s-au derulat lucrările de la preluarea guvernării de către guvernul liberal, afirmând că și înainte existau fonduri europene pentru finanțarea proiectelor de infrastructură, dar exista mai puțină „voință politică”.
„Iată că planul de relansare economică pe care l-am elaborat împreună cu Guvernul Orban începe să își arate și partea practică și pentru a sublinia importanța dezvoltării feroviare am participat astăzi la un test pe singura linie nouă de cale ferată construită din anul 1984 încoace.
Dorim să dezvoltăm Aeroportul Internațional, dorim să îi dăm amploare dar pentru asta e nevoie să poți să ajungi în aeroport în condiții foarte bune, predictibile. 
Este evident că în acest fel și în acest ritm vom reuși să modernizăm infrastructura din România. Nu întâmplător am participat la metrou, la autostradă. Dezvoltarea infrastructurii de transport este fundația pe care se clădește planul de relansare. România are nevoie de o dezvoltare economică sustenabilă și pentru asta e nevoie de infrastructură de transport.
Iar pentru a o putea realiza avem o șansă enormă pentru că putem să folosim bani europeni.
Bani europeni am avut și până acuma, dar voință politică a fost puțină.
Din 2016 până în 2019 s-a realizat din această linie 11%, putem să ne dăm seama cam care a fost voința politică și putința politică.
Îi felicit pe toți cei care au facilitat această dezvoltare. Sunt convins că acesta va fi ritmul impus pentru anii următori, un ritm care va schimba fața României”, a declarat Klaus Iohannis.