Germania a făcut instrucție cu Portugalia, scor 4-2

Naţionala de fotbal a Germaniei a învins echipa Portugaliei, campioana europeană en titre, cu scorul de 4-2 (2-1), într-un meci spectaculos din cadrul Grupei F a turneului final EURO 2020.

Germania a făcut instrucție cu Portugalia, scor 4-2


Selecționata de fotbal a Germaniei a învins autoritar Portugalia, scor final 4-2, sâmbătă, la Munchen, în a doua etapă a grupelor EURO 2020.

Campioana europeană en-titre a fost cea care a deschis scorul, prin reușita lui Cristiano Ronaldo, însă „panzerele” au răsturnat handicapul de pe tabelă și au obținut primele trei puncte în Grupa F, unde ecuația calificării se complică dramatic.

Învinsă de Franța în prima etapă, Germania căuta cu disperare primele puncte în Grupa F, care pune față în față ultimele două campioane mondiale, campioana europeană la zi și Ungaria. Chiar și așa, marele Cristiano Ronaldo a fost cel care a punctat primul, în minutul 15, îndeplinind o simplă formalitate la capătul unui contraatac-școală.

Cu toate acestea, Germania a continuat să preseze și a reușit să întoarcă rezultatul până la pauză, prin autogolul lui Ruben Dias din minutul 35 și reușita lui Guerreiro din minutul 39. Tot echipa lui Low a avut inițiativa și în partea a doua, reușind să se desprindă prin golurile lui Havertz (minutul 51), unicul marcator din finala Champions League din 2021, și Gosens (minutul 60).

Portugalia a redus din diferență în minutul 67, prin golul lui Jota, însă fluierul final le-a prins pe cele două echipe la o diferență de două goluri, 4-2 pentru Germania.

Germania a obținut o victorie uriașă în această seară. Nemții adună așadar trei puncte după primele două meciuri, la fel ca Portugalia. Franța este lider în grupă cu patru puncte, în timp ce ungurii sunt codași cu doar un punct.