Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură din Constanţa, a murit de Covid-19, chiar de ziua lui

Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură din Constanţa, s-a stins din viață pe 14 aprilie, exact în ziua în care a împlinit 70 de ani. Acesta era internat în spital, fiind infectat cu virusul Sars-CoV-2.

Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură din Constanţa, a murit de Covid-19, chiar de ziua lui


Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură din Constanţa, s-a stins din viață pe 14 aprilie, exact în ziua în care a împlint 70 de ani. Acesta era internat în spital, fiind infectat cu virusul Sars-CoV-2.

Gheorghe Ungureanu a fost numit la şefia Casei de Cultură în 2002. Pentru implicarea sa în activitatea Casei de Cultură, a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler printr-un decret al fostului președinte Traian Băsescu.
S-a născut într-o familie săracă din Moldova. În copilărie îşi dorea foarte mult să devină aviator, însă destinul i-a pregătit altceva.
A venit la Constanţa acum mai bine de 50 de ani şi s-a îndrăgostit de oraşul de la malul mării. Era doar un adolescent când a venit la Constanţa ca să-şi caute un loc de muncă. S-a angajat la IAS Murfatlar şi s-a înscris la Liceul de Horticultură de la Poarta Albă. 
În 1970 s-a angajat la Întreprinderea pentru Legume şi Fructe. Mai întâi a fost şofer, apoi lucrător comercial, iar în final a ajuns şeful depozitului de legume şi fructe. În 1990, a devenit lider de sindicat. În acelaşi an, împreună cu mai mulţi lideri de sindicat constănţeni, a înfiinţat Uniunea Judeţeană a Sindicatelor, care avea sediul la Casa de Cultură.
A fost ales secretar general. Director de şapte ani În 2002, directorul Casei de Cultură, Filip Pop, a ieşit la pensie, iar Gheorghe Ungureanu a fost numit la şefia instituţiei. „Am încercat să găsesc sponsori, să-i dau o imagine Casei de Cultură şi, bineînţeles, să organizez spectacole".
În 2005 a traversat cea mai grea perioadă din viaţă. A suferit două infarcturi şi a simţit că a ajuns la cumpăna destinului. Plecase la sora sa, în Germania, pentru a participa la nunta nepoatei. N-a mai apucat să meargă la petrecere, pentru că a ajuns la spital. Medicii l-au salvat.
Am fost în stare foarte gravă. Medicii spun că am făcut stop cardio -respirator. Şi sunt conştient de asta, dar medicii m-au salvat“, povesteşte Ungureanu. De atunci, i s-a schimbat stilul de viaţă. „Îmi plăcea să merg la sală, să înot, să stau la plajă, să merg la pescuit, dar acum sănătatea nu-mi mai permite. Sunt conştient că am probleme pentru că am fumat foarte mult“, mărturiseşte Ungureanu.
Redacția Lumea Presei transmite condoleanțe familiei îndurerate și apropiaților.