Mai multe școli și grădinițe fără căldură în municipiul Constanţa

Situație alarmantă la Constanța! Copiii de la o grădiniță și o școală din orașul de la malul mării îngheață de frig de zile bune.

Mai multe școli și grădinițe fără căldură în municipiul Constanţa


Mai multe unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa sunt fără agent termic, elevii fiind ţinuţi în frig din cauza avariilor apărute în mod repetat la reţelele de termoficare. Din cauza lipsei căldurii în şcoli şi grădiniţe, în unele cazuri a fost redus programul activităţilor.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Sorin Mihai, a declarat, joi, că în primele zile ale acestei săptămâni ar fi fost afectate de lipsa agentului termic 11 unităţi de învăţământ.
"În situaţii speciale, cum ar fi epidemii, intemperii, calamităţi, alte situaţii excepţionale, pe o perioadă determinată, durata orelor de curs şi a pauzelor poate fi modificată, la propunerea motivată a directorului, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, cu informarea inspectoratului şcolar. Din comunicatele transmise de Societatea Termoficare, corelate cu precizările venite din partea directorilor cu privire la punctele termice care apăreau în comunicate şi care deserveau unităţile de învăţământ, în primele zile ale acestei săptămâni ar fi fost afectate 11 unităţi de învăţământ", a transmis reprezentantul ISJ Constanţa.

Potrivit acestuia, în majoritatea şcolilor şi grădiniţelor fără căldură consiliile de administraţie au decis modificarea duratei orelor de curs.
"Din informările transmise de către managerii şcolilor din Municipiul Constanţa, unele au avut furnizat agent termic, cu intermitenţe, altele au fost afectate, deşi punctele termice cărora le aparţin nu erau în lista transmisă de Termoficare. Majoritatea unităţilor de învăţământ afectate au luat prin CA hotărârea de a modifica durata orelor de curs, însă unele au precizat că nu există disconfort termic sau că au utilizat soluţii alternative pentru asigurarea căldurii", a mai spus Sorin Mihai.

Săptămâna trecută, părinţii copiilor de la grădiniţa Roboţel din municipiul Constanţa s-au revoltat că de mai multe zile micuţii stau în frig, căldura nemaifiind furnizată din cauza unor avarii la reţeaua de termoficare din zonă. Unii dintre ei au fost nevoiţi să îşi ţină copiii acasă pentru a nu se îmbolnăvi.
Tot săptămâna trecută, lipsa agentului termic a fost semnalată şi de conducerea Colegiului Naţional de Arte "Regina Maria".