Decebal Făgădău: Testarea dascălilor pentru coronavirus va fi decontată de primărie

Cadrele didactice de la unităţile de învăţământ din municipiul Constanţa se vor putea testa COVID-19, dacă doresc, banii fiind alocaţi de administraţia locală.

Decebal Făgădău: Testarea dascălilor pentru coronavirus va fi decontată de primărie


Cadrele didactice de la unităţile de învăţământ din municipiul Constanţa se vor putea testa COVID-19, dacă doresc, banii fiind alocaţi de administraţia locală, care va deconta şi măştile pe care le vor utiliza elevii şi dascălii, din suma de 5 milioane de lei alocată pentru deschiderea în siguranţă a şcolilor, a informat luni municipalitatea.

"Anul acesta, am propus în ultima ședință de Consiliu Local un amendament prin care am acordat 5 milioane de lei pentru deschiderea școlii în siguranță. Banii aceștia vor merge, cu prioritate, pe baza cererilor pe care le fac toate școlile. În Constanța, avem 69 de unități școlare cu personalitate juridică și 30 fără personalitate juridică, adică sunt structuri ale școlii mamă", a transis primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.
Cele 5 milioane de lei vor fi distribuite, printre altele, pentru măşti pentru cei 40.000 de preşcolari şi şcolari şi teste COVID-19 pentru circa 3.000 de cadre didactice. De asemenea, Primăria Constanța alocă bani şi pentru materiale igienico-sanitare (dezinfectant, produse de curăţenie), dar şi pentru digitalizarea şcolilor.
"Măști pentru cadrele didactice și copii. Avem peste 40.000 de copii și avem nevoie de 5 măști pe zi sau de măști care se pot refolosi. Decizia o vor lua cadrele didactice și părinții. Directorul face cerere și noi dăm banii. 
Materiale igienico-sanitare: dezinfectant, produse de curățenie. Noi, de la sfârșitul anului 2019, am accelerat măsurile de igienă în toate școlile. Până acum, de când am aprobat banii în ședința de Consiliu Local, am primit doar 10 cereri pentru materiale igienico-sanitare. Asta înseamnă că ele existau deja. Continuarea eforturilor de digitalizare. Portarea către online acolo unde, în funcție de scenariu, se va hotârî acest lucru. În fiecare clasă ne dorim să avem câte un echipament pentru transmisia online. Primăria decontează din luna martie deja abonamente pentru diferite platforme, în funcție de ce a ales fiecare școală. Noi nu am impus nimic nimănui!", Vreau să știe toți profesorii că primarul nu îi abandonează și că îi sprijină. Vreau să știe toți părinții că anul acesta îi ajutăm nu doar cu rechizite, ci și cu măsuri de protecție. Indiferent de direcția pe care o vor alege cei care conduc școlile, vor avea primăria partener", a informat edilul Constanței..