Restricții de circulație pentru desfășurarea evenimentelor organizate cu prilejul Zilei Constanței

Pentru buna desfășurare a evenimentelor, organizatorii în colaborare cu forțele de ordine vor lua măsuri care vizează asigurarea unui climat de siguranță.

Restricții de circulație pentru desfășurarea evenimentelor organizate cu prilejul Zilei Constanței


Orașul Constanța se pregătește de sărbătoare. În perioada 20-22 mai, constănțenii pot participa la o mulțime de activități antrenante: spectacole în aer liber, expoziții, competiții sportive.

Pentru buna desfășurare a evenimentelor, organizatorii în colaborare cu forțele de ordine vor lua măsuri care vizează asigurarea unui climat de siguranță.
Astfel, în perioada 19 mai, ora 06:00-22 mai, ora 22:00, circulația autovehiculelor va fi restricționată pe următoarele străzi:
- strada Arhiepiscopiei, tronsonul cuprins între strada Profesor Doctor Ioan Cantacuzino și bulevardul Regina Elisabeta;
- strada Revoluției din 22 Decembrie 1989 la intersecția cu strada Profesor Doctor Ioan Cantacuzino;
- strada Cristea Georgescu la intersecția cu strada Grigore Tocilescu.
Traficul rutier va fi deviat pe traseul strada Arhiepiscopiei- strada Profesor Doctor Ioan Cantacuzino- strada Revoluției din 22 Decembrie 1989- strada Grigore Tocilescu.
Restricții de circulație vor fi instituite și în Piața Ovidiu. În perioada 20 mai, ora 15:00-23 mai, ora 09:00, se vor bloca următoarele artere de acces:
- strada Revoluției din 22 Decembrie 1989 la intersecția cu strada Crângului;
- strada Vasile Canarache la intersecția cu strada Petru Rareș;
- strada Mircea cel Bătrân la intersecția cu strada Sulmona;
- strada Traian la intersecția cu strada Sulmona;
- bulevardul Tomis la intersecția cu strada Sulmona;
- strada Arhiepiscopiei la intersecția cu strada Crângului.
De asemenea, sâmbătă, 21 mai, în intervalul orar 16:00-18:00, se vor lua măsuri de restricționare a traficului auto, după cum urmează:
- bulevardul Tomis la intersecția cu strada Traian;
- strada Termele Romane la intersecția cu Șoseaua Portului;
- strada Remus Opreanu la intersecția cu strada Lebedei;
- strada Lebedei la intersecția cu Portul Turistic Tomis;
- strada Mircea cel Bătrân la intersecția cu strada Sulmona.
Pentru ca bulevardul Tomis să găzduiască activitățile sportive organizate cu prilejul Zilei Constanței, în perioada 20 mai, ora 22:00-23 mai, ora 05:00, se va interzice circulația autovehiculelor pe tronsonul delimitat de bulevardul Ferdinand și strada Traian. Restricțiile sunt valabile și pentru oprirea/staționarea autovehiculelor.
Totodată,  în aceeași perioadă traficul rutier va fi restricționat pe strada Dragoș Vodă, între strada Ecaterina Varga și bulevardul Tomis.
Recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun. Programul pentru liniile 42, 44, 48, 51 și 101 va fi prelungit în noaptea de 21-22 mai.  
Traseele menționate vor avea ultima plecare din cap de linie Poarta1 / Poarta 2 la ora 00:30.