Primăria Constanța lucrează la înființarea de noi parcuri în oraș alături de Ordinul Arhitecților din România

Primarul Constanței, Vergil Chițac, anunță că se lucrează la construirea de noi parcuri în Constanța în Tomis Plus și în zona bulevardului Tomis, pe malul lacului.

Primăria Constanța lucrează la înființarea de noi parcuri în oraș alături de Ordinul Arhitecților din România


Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, faptul că primăria lucrează la construirea de noi parcuri în Constanța în Tomis Plus și în zona bulevardului Tomis, pe malul lacului. Acestea urmează să fie dotate cu echipamente de petrecere a timpului liber, de relaxare și cu infrastructura necesară practicării sportului în aer liber.

"Dragii mei, nu cu mult timp în urmă vă spuneam că lucrăm la construirea de noi parcuri în Constanța. Astăzi am plăcerea de a anunța că, în vederea organizării concursului de soluții, am cooptat alături de noi Ordinul Arhitecților din România. Astfel, specialiștii din cadrul OAR vor lucra îndeaproape cu aparatul de specialitate din Primăria Constanța pentru a ne ajuta la îndeplinirea acestui obiectiv esențial din viața orașului.
Vorbim despre un proiect ce are în vedere crearea de noi spații verzi în tot orașul, plus două noi mari parcuri ce vor fi construite în zona DN 3C - Tomis Plus și în zona Bd. Tomis, pe malul lacului. Acestea urmează să fie dotate cu echipamente de petrecere a timpului liber, de relaxare și cu infrastructura necesară practicării sportului în aer liber: piste de biciclete, terenuri de sport, zone de fitness în aer liber, locuri de joacă și așa mai departe. De asemenea, vor fi amenajate zone pentru hamace, poieni pentru evenimente în aer liber și alte dotări ce vor servi activităților culturale și de agrement.
Constanța suferă la multe capitole, iar cel al spațiilor verzi este unul dintre ele. Mi-am asumat că voi lucra pentru a repara tot ce este stricat în orașul nostru și vă asigur că, împreună cu colegii din Primărie, fac acest lucru. Încetul cu încetul, Constanța continuă să se pună pe picioare și am încredere că, pe măsură pe vom face tot ce ne-am propus, veți fi încântați de noua față a orașului nostru. Urmează un 2022 plin și aștept cu nerăbdare să vă prezint la ce proiecte vom lucra în următoarele 12 luni", a scris Vergil Chițac pe Facebook.