Orașul Ovidiu intră în carantină. Rutele ocolitoare care pot fi folosite

Pentru a fi pregătiți în momentul în care va intra în vigoare măsura carantinării orașului Ovidiu, Prefectura Constanța a comunicat rutele ocolitoare care pot fi folosite

Orașul Ovidiu intră în carantină. Rutele ocolitoare care pot fi folosite


Primarul orașului Ovidiu, George Scupra a declarat că la nivelul orașului, în prezent, toate școlile sunt închise, iar masca este obligatorie în toate spațiile publice. În ceea ce privește Primăria, aceasta funcționează parțial în sistemul telemuncă. Persoanele care au serviciul în afara localității vor avea nevoie de o adeverință de la angajator, pentru a se putea deplasa în afara localității.

Ieri, 6 noiembrie, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârilor nr. 67, 68, 69 și 70 ale CJSU Constanța. Acestea prevăd propunerea instituirii măsurii de carantină zonală a orașului Ovidiu, constatarea încadrării în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile mai mare de 3/1.000 locuitori în U.A.T. Agigea și U.A.T. Valu lui Traian din județul Constanța, schimbarea scenariilor de funcționare în 18 unități de învățământ din județ și aprobarea Planului județean de măsuri pentru gestionarea situațiilor de urgență specifice sezonului rece 2020-2021.

Carantinarea orașului Ovidiu a fost propusă în CJSU, în urma unei analize de risc realizate de DSP Constanța, analiză avizată pozitiv și de Institutul Național de Sănătate Publică.
Spre informarea cetățenilor, pentru a fi pregătiți în momentul în care va intra în vigoare măsura carantinării orașului Ovidiu, vă comunicăm rutele ocolitoare care pot fi folosite:
1. Autostrada A4;
2. Constanța - DC 86 - Năvodari - DJ 226 - Lumina.
Traficul va fi deviat, după cum urmează:
- dinspre Constanța către Ovidiu, pe DN 2A, la sensul giratoriu de la intrarea în orașul Ovidiu, zona Cartier Sud; 
- dinspre Constanța către orașul Ovidiu, pe DN 3C (varianta Ovidiu), în zona Academiei Hagi;
- dinspre localitatea Mihail Kogălniceanu către orașul Ovidiu, pe DN 2A, la sensul giratoriu de la intersecție cu Autostrada A4;
- dinspre localitatea Nazarcea către orașul Ovidiu, pe DJ 228A, la sensul giratoriu de la intrarea din orașul Ovidiu;
- dinspre localitatea Poiana, se va permite tranzitul, cu interzicerea opririi, pe DN 3C, către Constanța și pe DN 3C, către localitatea Lumina, prin sensul giratoriu cu Autostrada A4.
Aceste rute vor fi valabile DUPĂ ordinul emis de Departamentul pentru Situații de Urgență, privind carantinarea localității Ovidiu.