Primăria Constanța va amenaja piste de biciclete pe bulevardele Tomis și Mamaia

Primăria Constanța prin S.C. Confort Urban lucrează la amenajarea pistelor de biciclete în cadrul lucrărilor de modernizare a bulevardului Tomis

Primăria Constanța va amenaja piste de biciclete pe bulevardele Tomis și Mamaia


Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, lucrează la amenajarea pistelor de biciclete în cadrul lucrărilor de modernizare a bulevardului Tomis, porțiunea cuprinsă între strada Poporului și Capitol și a bulevardului Mamaia, porțiunea cuprinsă între strada I.G. Duca și intersecția cu bulevardul Tomis.

Primăria Municipiului Constanta are în vedere legarea zonei istorice de restul orașului. În continuarea pistei deja existente pe bulevardul Tomis, pistă care este dublă, pentru două biciclete care merg pe sensuri diferite, pe zona de la Capitol avem o dată legătura cu bulevardul Mamaia unde avem prevăzute piste dedicate, în spațiul delimitat între partea carosabilă și trotuar, pentru fiecare sens de mers. Avem apoi legătura cu bulevardul Tomis unde a început deja amenajarea pistelor. Acestea vor fi amplasate pe trotuare, pe ambele sensuri de mers. Sunt finalizate deja căile de rulare pentru biciclete pe porțiunea cuprinsă între strada Poporului și intersecția cu bulevardul Mamaia, pe sensul de mers către Capitol. Pistele de biciclete pe bulevardul Tomis, de la Lupoaică până la Capitol sunt duble. De la intersecția Capitol, acestea se bifurcă pe ambele sensuri, pe trotuare. La intersecția cu strada Nicolae Iorga, sensul de mers spre zona Dacia, pista va ocoli parcul și va reveni pe bulevardul Tomis acolo unde ne permite trotuarul. Proiectanții au avut mai multe ipoteze de lucru. Având în vedere că trotuarele din acea zonă sunt foarte înguste, iar municipalitatea a specificat clar să nu se ia niciun metru de spațiu verde, a trebuit să analizăm cele mai bune opțiuni pentru ca pistele de biciclete să fie amplasate în zone de siguranță”, a declarat Daniel Vlăescu, șef serviciu tehnic S.C Confort Urban.

Bulevardele Tomis și Mamaia se află în plin proces de reabilitare pentru ca toți locuitorii orașului să se bucure de trotuare și străzi moderne benzi unice pentru transportul în comun, piste de biciclete și mult spațiu verde.