Tinerii se pot înscrie în programul INFANT, pentru fertilizarea in vitro

Primăria Constanța anunță că, începând cu data de 01 iulie 2020, tinerii interesați pot depune cereri în cadrul programului INFANT

Tinerii se pot înscrie în programul INFANT, pentru fertilizarea in vitro


Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, prin Direcția Generală de Asistență Socială, vine, astfel, în sprijinul celor ce nu pot avea copii. 

„Vorbim despre un proiect de suflet, nu știam că sunt atât de multe cupluri care își doresc atât de tare un copil. Am făcut acest proiect pe care mi-aș dori să îl creștem pentru că ne dorim să avem din ce în ce mai mulți copii în municipiul Constanța”, declară primarul Decebal Făgădău.

Obiectivul programului INFANT este creșterea natalității în rândul populației de pe raza municipiului Constanța, prin acordarea de sprijin financiar pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro.
Cererile se vor depune la adresa de email: inscrieriinfant@dgas-ct.ro.

Documente necesare:

  • solicitare pentru înscriere (formular 2);
  • adeverința de la unitatea sanitară parteneră (formular 1) cu indicația de FIV care atestă că solicitanții sunt eligibili pentru intrarea în programul “INFANT”;
  • copii după actele de identitate ale solicitanților care să ateste domiciliul stabil în Constanța în ultimii 3 ani;
  • declarația de consimțământ (formular 3) privind prelucrarea datelor cu caracter personal și consultarea bazelor de date pentru confirmarea criteriilor de eligibilitate prevăzute la art.3 pct.e. 

Toate documentele trebuie să fie scanate și vizibile. 
Documentele necesare și Regulamentul programului “INFANT” se pot vizualiza și descărca accesând site-ul www.primaria-constanta.ro/spas secțiunea INFANT.
Beneficiari pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.
Relații suplimentare la numerele de telefon: 0341.180.108; 0341.180.113 și pe adresa de email: infant@dgas-ct.ro.