Stadiul lucrărilor de amenajare a parcării situate pe terenul delimitat de străzile Tulcei și Badea Cârțan

Ieri s-a intervenit asupra carosabilului cu utilaje pentru turnarea primului strat de asfalt compus din binder. Astăzi, se va așterne stratul de uzură, care conferă rezistență și durabilitate mixturii asfaltice.

Stadiul lucrărilor de amenajare a parcării situate pe terenul delimitat de străzile Tulcei și Badea Cârțan


Procesul de asfaltare a zonei carosabile avansează pentru a acoperi și celalaltă jumătate a parcării. Ieri s-a intervenit asupra carosabilului cu utilaje pentru turnarea primului strat de asfalt compus din binder. Astăzi, se va așterne stratul de uzură, care conferă rezistență și durabilitate mixturii asfaltice.

O porțiune a parcării a fost dată în folosință, după finalizarea lucrărilor de asfaltare și trasare a marcajelor rutiere. Lucrările de asfaltare au cuprins și căile de acces în parcare, situate pe aleea Fragilor și pe strada Tulcei.
Amplasamentul este construit pe locul unui teren viran. În etapa premergătoare asfaltării, s-a reabilitat infrastructura terenului prin lucrări de excavare și compactare. 
În ceea ce privește condițiile de acces pietonal, au fost create zone destinate circulației pietonilor și au fost montate bordurile care vor delimita noile locuri de parcare. Modernizarea traseelor pietonale s-a extins și pe aleile de acces către blocuri.
Noua parcare va dispune de peste 470 de locuri. Suprafața va fi înfrumusețată cu spații verzi nou create.