Vergil Chițac, despre Cazino: Clădirea va trebui întreținută, va trebui să facă bani

Primarul Vergil Chițac a afirmat că întârzierea lucrărilor este cauzată de faptul că nu au putut fi anticipate toate lucrările și se gândește cum să facă bani în momentul în care Cazinoul va fi recepționat.

Vergil Chițac, despre Cazino: Clădirea va trebui întreținută, va trebui să facă bani


Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a fost prezent, astăzi, la Constanța pentru a vedea stadiul lucrărilor de reabilitare a Cazinoului. La eveniment, au mai fost prezenți Manuela Pătrășcoiu, directorul general al Companiei Naționale de Investiții SA, primarul Constanţei, Vergil Chiţac, președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu, precum și alte oficialități locale. 

Primarul Constanței a afirmat că întârzierea lucrărilor este cauzată de faptul că nu au putut fi anticipate toate lucrările de care este nevoie, precum și de scumpirea materialelor de construcții și se gândește cum să facă bani în momentul în care Cazinoul din Constanța va fi recepționat.

Am spus mereu că acest Cazino este bastionul nostru al constănțenilor un pic întârziat, planificat pentru a se termina în luna martie 2023 din considerente obiective. În primul rând, oricât de bun ar fi fost proiectantul, cel care a făcut proiectul tehnic, nu putea să prevadă toate lucrările necesare la o clădire construită  în 1910 și în special la zona de consolidare. A doua perspectivă este faptul că așa cum știți materialele de construcții s-au scumpit cu 50% față de momentul în care a fost licitat acest proiect când devizul a însemnat materiale mult mai ieftine. S-au căutat tot timpul soluții legale și se caută în continuare pentru a putea finaliza construcția care se va finaliza cu întârziere. Cazinoul  va avea o destinație culturală pentru că așa a fost conceput proiectul inițial. Noi ne pregătim  să o recepționam și sunt bucuros și în același timp îngândurat pentru că clădirea aceasta va trebui întreținută și în același timp va trebui să producă bani și pentru că dacă vom avea și stadionul, și vom avea, dacă vom avea și sala polivalentă și vor intra în patrimoniul nostru și vom administra atunci trebuie să ne gândim cum să facem bani să funcționeze acest edificiu și aceste clădiri”, a explicat Vergil Chițac.