Trei zile și trei nopți de evenimente spectaculoase de Ziua Constanței

Pe 21 mai ne sărbătorim orașul. Și va fi o sărbătoare ca în povești, trei zile și trei nopți de evenimente spectaculoase de Ziua Constanței.

Trei zile și trei nopți de evenimente spectaculoase de Ziua Constanței


Pe 21 mai ne sărbătorim orașul. Și va fi o sărbătoare ca în povești, trei zile și trei nopți de evenimente spectaculoase de Ziua Constanței.

Primăria Municipiului Constanța a pregătit foarte multe surprize pentru weekendul următor: sport, teatru, muzică, show de lumini, expoziții. Programul manifestărilor este următorul:

VINERI – 20.05.2022.
1. ”SCENE DIN VIAȚA LUI CONSTANTIN CEL MARE”, ora 20:00, situl arheologic de pe strada Arhiepiscopiei - o valoroasă și emoționantă întoarcere la istorie, dar și la credință, o poveste cu mesaj existențial, un omagiu adus patronilor spirituali și ocrotitorilor orașului Constanța, la ceas aniversar, întru cinstire.
Distribuție: Marius Bodochi,Maia Morgenstern, Mircea Rusu,Liliana Hodorogea, Tomi Cristin ,Silviu Mircescu și altii. Adaptare după Cristina Tamas.
 
SÂMBĂTĂ– 21.05.2022.
1. MARATONUL NISIPURILOR : eveniment sportiv internațional, interval orar 07:00 – 19:00 (PLAJA NEVERSEA)

2. EXPOZITIE ÎN AER LIBER - PIAȚA OVIDIU: CONSTANȚA NOASTRĂ - O POVESTE BIMILENARĂ. 

3. SPORT ÎN PARC - eveniment sportiv în cinci etape care se vor desfășura în centrul orașului, pe bulevardul Tomis, în perioada 21 mai – 22 mai 2022. 
Evenimentul este structurat sub forma unui triatlon sportiv: baschet, minifotbal si tenis cu piciorul. De asemenea, tot pe bulevardul Tomis se vor organiza și alte competiții și concursuri pentru iubitorii de mișcare. 

4.SIMBOLURI DE ZIUA CONSTANȚEI, PIAȚA OVIDIU, între orele 11:00-13:00. Vor fi dezvelite încă două plăci din granit, pe care sunt gravate monumente de patrimoniu. În cadrul acestei manifestări, ansamblurile minorităților vor susține un spectacol de dansuri tradiționale și va fi organizată o tombolă cu premii    atractive.

5. OVIDIO RUNNING - începând cu ora 17.00 va debuta prima ediție a „Ovidio Running”, o cursă de alergare pe distanța de 3 km, care se va desfășura în Constanța, pe traseul Cazino Constanța - faleza - portul Tomis - Str. Lebedei - Str. Remus Opreanu - Str. Revoluției din 22 Decembrie 1989 - Str. Marcus Aurelius - Str. Sulmona - Str. Vasile Canarache - Piața Ovidiu. 
„Ovidio Running” face parte din manifestările dedicate consolidării brandului identitar al lui Publius Ovidius Naso, poetul născut la Sulmona și exilat în bătrânul Tomis. 

6. MUZICĂ DE FANFARĂ – FALEZA CAZINOULUI, ORA 17:30. Fanfara „Muzica apelor” îi va bucura pe toți cei care se vor afla  pe faleza Cazinoului

7. ”SCENE DIN VIAȚA LUI CONSTANTIN CEL MARE” – ora 20:00, situl arheologic de pe strada Arhiepiscopiei

8.MUZICIENI CONSTĂNȚENI DE ZIUA CONSTANȚEI – spectacol în aer liber susținut de artiștii Teatrului National de Opera si Balet Oleg Danovski în Parcul Teatrului National de Opera si Balet Oleg Danovski, începând cu ora 20:30.

9. CONCERT INCENDIAR ÎN PIAȚA OVIDIU – ORA 21:30: BARBAROSSA SAMBA GROUP ȘI CARLA’S DREAMS plus multe alte surprize, totul culminând cu un spectaculos foc de artificii urmat de un DJ surpriză.   
De asemenea, începând cu ora 21:00, timp de 30 de zile, 4 clădiri emblematice ale Constanței vor fi iluminate arhitectural: Comandamentul Marinei Militare Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța , Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța ,Muzeul de Artă Populară Constanța. 

DUMINICĂ – 22.05.2022
1. SPORT IN PARC – Activități sportive pe bulevardul Tomis, în fața Primăriei Constanța: tenis de picior, fotbal, baschet, concursuri etc.

2. MUZICĂ FOLK PE FALEZA CAZINOULUI – ora 17:00, Walter Ghicolescu va susține un recital de muzică folk pe faleza Cazinoului, lângă statuia lui Mihai Eminescu.

3. INVITAȚIE LA REVERIE MUZICALĂ – ora 20:30- spectacol în aer liber susținut de artiștii Teatrului National de Opera si Balet Oleg Danovski în Parcul Teatrului National de Opera si Balet Oleg Danovski.