HC Dobrogea Sud a cucerit Supercupa României la handbal masculin

Victorie senzațională pentru echipa constănțeană în fața campionilor! Dobrogea Sud a învins-o pe Dinamo cu 19-18 și a câștigat pentru a doua oară în istorie Supercupa României.

HC Dobrogea Sud a cucerit Supercupa României la handbal masculin
Foto: Facebook / HC Dobrogea Sud Constanta


HC Dobrogea Sud Constanţa a cucerit Supercupa României la handbal masculin, miercuri, după ce a învins-o pe CS Dinamo Bucureşti cu scorul de 19-18 (10-10), în Sala Polivalentă din Alexandria.

Echipa constănţeană şi-a trecut în palmares al doilea său trofeu în Supercupă, după cel obţinut în 2017, când a învins-o tot pe Dinamo şi tot la un gol, cu 28-27.
Dinamo, al primul meci oficial cu celebrul antrenor spaniol Xavi Pascual, a început bine meciul a condus cu 6-2 şi 8-3, dar a avut o sincopă la scorul de 9-6, primind patru goluri la rând (9-10). La pauză scorul a fost egal, 10-10. În partea secundă, HC Dobrogea Sud a fost echipa care s-a aflat la cârma jocului, conducând la un gol-două pe tabelă. Finalul a fost dramatic, Dinamo fiind de mai multe ori aproape de egalare, însă cele trei aruncări de la 7 metri ratate (portarul Dan Vasile a fost remarcabil) au făcut ca echipa campioană să eşueze în tentativa sa, apărarea echipei de la malul Mării remarcându-se prin spiritul de sacrificiu.
Dinamo rămâne echipa cu cele mai multe Supercupe ale României în palmares, patru (2016, 2018, 2019, 2020).
Pentru învingători au marcat Alexandru Andrei (4 goluri), Irakli Cikovani (4), Marko Buvinic (3), Liviu Caba (2), Daniel Susanu (2), Dan Vasile (1), Leon Raso (1), Ionuţ Nistor (1), Zoran Nikolic (1).
Golurile lui Dinamo au fost înscrise de Amine Bannour (4), Cedric Sorhaindo (4), Valentin Ghionea (3), Christian Dissinger (2), Raul Campos Nantes (2), Alex Pascual Garcia (2), Kamel Alouini (1).