Italia, prima echipă calificată în optimi la Euro 2020, după 3-0 cu Elveţia

Italia este prima echipă calificată în optimile de finală ale turneului final EURO 2020, după ce a învins echipa Elveţiei cu scorul de 3-0 (1-0), miercuri seara, în al doilea său meci din Grupa A.

Italia, prima echipă calificată în optimi la Euro 2020, după 3-0 cu Elveţia


Italia a învins-o pe Elveția, scor 3-0, mai ales datorită „dublei” lui Manuel Locatelli (23 de ani, mijlocaș central), și e prima echipă calificată în „optimile” Euro 2020!

Gazdele au reuşit să înscrie în min. 19, dar golul lui Chiellini a fost anulat pentru henţ, iar apoi căpitanul Squadrei Azzurra a fost schimbat din cauza unei accidentări.
Italia a deschis scorul în min. 26, la capătul unei faze superbe de atac a doi jucători de la Sassuolo: Locatelli a trimis o diagonală în flancul drept pentru Berardi, a urmat o cursă a acestuia şi o centrare în faţa porţii, de unde Locatelli a reluat în plasă din cinci metri.

În repriza a doua, Locatelli a reușit dubla în minutul 52 cu un șut frumos din afara careului, la care Sommer nu a avut nicio reacție. Până acum, mijlocașul lui Sassuolo avea doar 2 goluri marcate la echipa națională.
În minutul 89, Ciro Immobile a închis tabela cu golul de 3-0. Acesta e al doilea gol din cariera lui Immobile la Euro. Primul l-a marcat tot la Euro 2020, contra Turciei.

Italia a ajuns la 10 victorii consecutive, fără gol primit. După victoria din această seară, naționala Italiei este calificată în optimi.
Italia, cu 6 puncte într-o grupă în care două echipe pot face maximum 4, e prima calificată în „optimi”. Matematic. Și aduce speranțe mari pentru un titlu european așteptat de mai bine de jumătate de secol.
Pentru Italia urmează ultima partidă din grupe contra naționalei lui Gareth Bale, Țara Galilor, în timp ce Elveția va juca contra Turciei. Ambele meciuri se vor juca pe 20 iunie de la ora 19.
Clasament Grupa A
1. Italia 6p (6-0)
2. Țara Galilor 4p (3-1)
3. Elveția 1p (1-4)
4. Turcia 0p (0-5).