Există femei care joacă la pariuri?

De cele mai multe ori asociem pariurile sportive cu o activitate destinată exclusiv bărbaților. În realitate însă există şi femei care joacă la pariuri.

Există femei care joacă la pariuri?


De cele mai multe ori asociem pariurile sportive cu o activitate destinată exclusiv bărbaţilor. Şi într-un fel avem dreptate. Dacă vom merge în locaţiile destinate pariurilor sportive vom vedea mai mereu doar bărbaţi care încearcă să intuiască ce echipa va câştiga un meci anume. În realitate însă există şi femei care joacă la pariuri şi chiar sunt destul de multe dacă privim la fenomenul global al pariurilor sportive.

Avem multe femei de toate vârstele pasionate de sport, de meciuri, de fotbal, tenis, avem femei pricepute la pariuri. Sunt femei care câştiga sume mari de bani din pariuri, ştiu foarte bine cum stă treaba cu tot ce ţine de clasamente, jucători s.a.m.d. În Marea Britanie, unde una dintre cele mai cunoscute case de pariuri este Unibet, studiile făcute de-a lungul anilor au arătat că ponderea femeilor care pariază şi merg mereu al casele de pariuri se situează undeva în jurul valorii de 40-44%.

Femeile pariază ori de câte ori au ocazia şi sunt ambiţioase, curioase
Femeile vor paria de pe tablete, nu sunt atât de dependente de pariuri cum se întâmplă în cazul bărbaţilor, nu pariază de acasă, ci cât se afla în deplasare. De multe ori le vedem pariind pe internet, în cazinouri on-line, sumele pariate nu sunt foarte mari la început, dar cresc pe măsură ce intervine experienţa şi rutina. 

În Franţa, de exemplu, numărul femeilor care pariază on-line s-a dublat în comparaţie cu numărul bărbaţilor pariori on-line. Doar 2 procente din numărul total de pariori francezi erau femei. Diferă şi sporturile pe care pariază femeile, ele alegând mai degrabă curse de cai sau pocher, jocuri de baschet, tenis, în general sporturile mai „lite”.

Aşadar, da, avem femei suficient de multe care pariază şi care fac concurenta serioasă bărbaţilor axaţi mai degrabă pe fotbal. Şi totuşi de ce ajung femeile să parieze? Răspunsul e unul ceva mai complex decât îţi imaginezi.

Pe de o parte, femeile ajung la pariurile sportive din curiozitate. Sunt cumva stimulate de bărbaţii care tot pariază şi vor şi ele să încerce din curiozitate. Merg o dată, de două ori şi văd că pariurile nu sunt jocuri de noroc şi cu puţină atenţie şi răbdare câştigi destul de bine. Dar de multe ori totul se rezumă la câteva pariuri şi cam atât. Gradul de renunţare e mai mare la femei. Dacă nu câştigă renunţă şi se gândesc la alte modalităţi de a avea un venit în plus.

Tot mai multe femei încearcă pariurile sportive
Pe de altă parte, femeile ajung în agenţiile de pariuri sportive din ambiţie. Da, ai auzit bine, ambiţie. Văd că bărbaţii tot pariază şi se laudă că au câştigat x suma săptămâna asta, mai câştiga săptămâna viitoare şi mai mult. Fiind ambiţioase şi competitive femeile vor încerca mereu să domine bărbaţii pe toate planurile, inclusiv la pariurile sportive. Şi de multe ori le iese, apare o competiţie acerbă între bărbaţi şi femei.

Numărul femeilor care joacă la pariuri ar putea fi din ce în ce mai mare mai ales că pariurile au devenit o formă uşoară şi „curată” de a avea ceva mai mulţi bani de cosmetice, de îngrijire, pentru acasă. E loc pentru toată lumea în universul pariurilor, femeile nu au „interzis” la pariere şi atât timp cât există o limită clară între pariuri şi viaţa personală, cât există raţiune şi nu emoţie totul e în regulă.