Ce probleme apar în relația de cuplu?

În relaţia de cuplu apar numeroase manifestări şi reflexii ale personalităţii noastre, de la cele mai de suprafaţă până la cele mai intime

Ce probleme apar în relația de cuplu?


În relaţia de cuplu apar numeroase manifestări şi reflexii ale personalităţii noastre, de la cele mai de suprafaţă până la cele mai intime şi mai profunde. Numeroase temeri se declanşează în cadrul relaţiei şi se adâncesc de cele mai multe ori chiar după ceva timp de la începutul relaţiei. 

Printre aceste temeri foarte puternic apar: teamă că acel cineva să plece, sau, să nu ne mai iubească, să nu ne pună pe primul loc în viaţa lui, să se plictisească de relaţie şi implicit de persoana noastră, şi nu în ultimul rând să iubească pe altcineva. Problemele şi temerile pot fi multe, important e să facem distincţia între teamă şi realitate.
Teama e o stare internă creată de psihicul nostru, se bazează în cantităţi variabile pe ceva real, pe ceva “palpabil”, sau nu se bazează pe nimic. Întrebarea e, apreciem teamă că fiind creată de noi sau “o punem pe seama” celuilalt?