Carne de pește crescută în laborator, fără modificare genetică poate fi gătită

Un startup din orașul californian San Diego a primit 18,3 milioane euro pentru a-și extinde afacerea cu fructe de mare crescute în laborator

Carne de pește crescută în laborator, fără modificare genetică poate fi gătită
Foto: next.fish


Un startup din orașul californian San Diego a primit 18,3 milioane euro pentru a-și extinde afacerea cu fructe de mare crescute în laborator, aceasta fiind o alternativă etică și durabilă a pescuitului, informează Daily Mail.

Finanțarea va ajuta BlueNalu să construiască o unitate de producție și să înceapă un program pilot care va duce produsul și mai aproape de piața comercială.
Spre deosebire față de celelalte înlocuitoare de carne, precum burgerii fără carne ca Impossible Burger, produsele BlueNalu sunt crescute din celule ale țesutului preluat de la pești adevărați.
Reprezentantul principal al tehnologiei BlueNalu, Chris Dammann, a descris procesul de fabricare al companiei drept „o reușită tehnologică extraordinară". „Când am pornit firma, existau puține dovezi științifice ale propagării pe termen lung a celulelor din țesutul muscular al peștilor și nu existau protocoale pe care ne puteam baza", a spus Dammann.
„Pentru a crea un produs întreg de la celule de pește care este până la urmă crescut fără modificare genetică este o inovație considerabilă", a mai explicat acesta.
Produsul principal al BlueNalu este, până acum, seriola. Însă, spre deosebire față de alte produse alternative pentru fructele de mare, acesta poate fi preparat în mai multe modalități și cu diferite tehnici de gătit.
„Medalioanele noastre de seriolă pot fi gătite cu ajutorul încălzirii directe, gătite la abur sau chiar prăjite în ulei; acestea pot fi marinate în soluții acidificate pentru preparate precum poke, ceviche și kimchi, dar pot fi preparate și crude", a spus CEO-ul companiei, Lou Copperhouse. (DC News)