ÎCCJ a decis: Liviu Dragnea rămâne în spatele gratiilor

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, rămâne în detenție. Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins cererea de revizuire a condamnării

ÎCCJ a decis: Liviu Dragnea rămâne în spatele gratiilor


Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, rămâne în detenție. Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins cererea fostului șef al social-democraților de revizuire a condamnării de trei ani și jumătate pe care a primit-o în dosarul anmgajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman. Liviu Dragnea a fost audiat, marți, prin videoconferință, potrivit Agerpres.

La finalul ședinței, avocata sa, Flavia Teodosiu, a declarat că Liviu Dragnea susține în continuare că prin menținerea sa în închisoare i se încalcă drepturile.
”Domnul Dragnea a spus foarte clar că, din punctul dânsului de vedere, este în arest în baza unei decizii penale pronunţată de un complet care, aşa cum am văzut, nu a fost legal constituit şi apreciază că i se încalcă în continuare drepturile. Este singurul justiţiabil din cele peste 187 de dosare care s-au judecat la ICCJ pentru infracţiuni de corupţie căruia nu i s-a aplicat decizia CCR. Sigur, dânsul suferă foarte mult pe ideea asta şi este afectat de acest aspect", a spus Flavia Teodosiu.
De când a intrat în închisoare, Liviu Dragnea a recurs la mai multe căi de atac: recurs în casaţie, contestaţie în anulare şi un recurs în drept intitulat "habeas corpus". Toate au fost însă respinse de instanță.
În mai 2019, Dragnea a fost condamnat definitiv la trei ani închisoare şi jumătate pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.