Iohannis: România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media ţărilor din UE

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, după reuniunea Consiliului European, că România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media ţărilor din UE

Iohannis: România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media ţărilor din UE


Preşedintele Klaus Iohannis a spus, după reuniunea Consiliului European, că România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media ţărilor din UE: „Ne luptăm să obţinem o sumă considerabil mai mare pentru următorul exerciţiu bugetar”.

Iohannis a spus că s-au discutat două teme importante: bugetul multianual pentru perioada 2020 - 2027 şi fondul de revenire / recuperare economică. 
Avem câteva veşti foarte bune, în sensul că ne-am înţeles să discutăm în continuare bugetul multianual şi fondul de recuperare la pachet, să le îmbinăm. Pe de altă parte, încă este nevoie de destul de multe discuţii pentru a pune toate lucrurile la punct, încă nu toată lumea e lămurită cum trebuie abordată suma finală pentru fondul de recuperare şi, de asemenea, trebuie să mai discutăm condiţiile în care se pot acorda aceste sume”, a afirmat Iohannis. 
În actualul exerciţiu bugetar România a avut dreptul la 44 miliarde de euro şi se va lupta să obţină o sumă considerabil mai mare pentru următorul exerciţiu bugetar, precum   şi condiţii de implementare favorabile pentru România: „asta înseamnă bani pentru dezvoltarea economică, pentru mediul de sănătate, autostrăzi, căi ferate, apă şi canalizare, pentru educaţie, energie regenerabilă şi multe alte lucruri”. 
România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media ţărilor din UE. Aceasta este ambiţia noastră”, a spus Iohannis, adăugând că cel mai probabil la jumătatea lunii iulie va avea loc o altă întâlnire în format fizic.