9,5 milioane de lei pentru executarea în regim de urgenţă a unor operaţiuni de dragare a Dunării

Executivul a aprobat alocarea sumei de 9,5 milioane lei pentru executarea în regim de urgenţă a unor operaţiuni de dragare a Dunării.

9,5 milioane de lei pentru executarea în regim de urgenţă a unor operaţiuni de dragare a Dunării


Executivul a aprobat, miercuri, o hotărâre cu privire la alocarea din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului pentru acest an a 9,5 milioane de lei pentru executarea în regim de urgenţă a unor operaţiuni de dragare a fluviului Dunărea şi a altor lucrări specifice în vederea înlăturării stării de risc cauzate de situaţia hidrologică critică actuală.

"Guvernul a aprobat alocarea din Fondul de intervenţii aflat la dispoziţia sa suma de 9,5 milioane de lei pentru executarea în regim de urgenţă a unor operaţiuni de dragare a fluviului Dunărea şi a altor lucrări specifice pentru a înlătura starea de risc generată de situaţia hidrologică critică actuală. Această măsură este necesară pentru a amenaja şenalul navigabil şi pentru a asigura condiţiile minime de navigaţie pe Dunăre pe sectorul comun româno - bulgar între kilometri 610 şi 375 şi pentru reducerea riscului de blocaj al traficului şi a timpilor de aşteptare", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la Palatul Victoria.