Ludovic Orban a anunțat când vor avea loc alegerile parlamentare și alegerile locale

Premierul Ludovic Orban a dezvăluit data probabilă în care vor fi organizare alegerile parlamentare, dar și cele locale

Ludovic Orban a anunțat când vor avea loc alegerile parlamentare și alegerile locale


Premierul Ludovic Orban a dezvăluit data probabilă în care vor fi organizare alegerile parlamentare, dar și cele locale. Acesta a declarat, sâmbătă, că 6 decembrie este data cea mai probabilă pentru alegerile parlamentare, dar a menţionat că va trebui văzut cât de puternică va fi epidemia în perioada respectivă şi dacă va permite organizarea unei campanii electorale.

"În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, ele trebuie organizate în 6 decembrie cel mai devreme, pentru că trebuie puse în legătură cu finalul mandatului actualului parlament şi cu obligaţia ca noul parlament să fie convocat de preşedinte în termen de maxim 20 de zile de la data alegerilor. Deci, cea mai probabilă dată este 6 decembrie pentru alegerile parlamentare. Sigur că aici va trebui să vedem cât de puternică va fi epidemia şi dacă va permite organizarea unei campanii electorale", a afirmat premierul Orban, într-un interviu la România TV.
În septembrie am putea merge la vot pentr a alege primarii. Ludovic Orban a anunţat în această seară că în iulie-august vom avea parte de o reducere a numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus, aşadar alegerile ar putea fi desfăşurate în toamnă, după perioada de campanie electorală.
Prim-ministrul a mai apreciat că "românii sunt serioşi" şi respectă regulile, iar dovada cea mai bună o reprezintă faptul că numărul de îmbolnăviri zilnice a scăzut sub 200.
"După evaluările făcute de epidemiologi, cel mai probabil în lunile iulie- august vom avea o reducere foarte mare a numărului de cazuri, dacă respectăm regulile şi văd că românii sunt serioşi. De asemenea, a scăzut numărul de îmbolnăviri sub 200. Pentru a face o campanie electorală, ai nevoie ca nivelul epidemiei să fie foarte scăzut şi de o perioadă de timp pentru campanie. Cel mai bun moment pentru locale ar fi sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Estimările privind valul al doilea este 15 octombrie – 1 noiembrie. Cam asta este pentru locale", a mai spus şeful Guvernului.