ÎPS Teodosie, despre educația sexuală în școală: Nu poţi să îi dai copilului cuţitul să se joace, că el se va răni

Arhiepiscopul Tomisului a afirmat că, prin introducerea acestei materii în programă, părinții rămân fără un drept și nu-i mai pot păzi pe copii „să nu îşi dezvolte nişte instincte”.

ÎPS Teodosie, despre educația sexuală în școală: Nu poţi să îi dai copilului cuţitul să se joace, că el se va răni
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea


ÎPS Teodosie a declarat, cu referire la predarea educației sexuale în școli, că „nu poţi să îi dai copilului cuţitul să se joace, că el se va răni”. Arhiepiscopul Tomisului a mai afirmat că, prin introducerea acestei materii în programă, părinții rămân fără un drept și nu-i mai pot păzi pe copii „să nu îşi dezvolte nişte instincte”. El a lansat un apel către speciaiști să intervină pe acest subiect, scrie B1TV.

„Minorii, care mereu au fost tutelaţi de părinţi sau de tutorii lor, cei care nu aveau părinţi, acum se ridică această tutelă şi acest drept al părinţilor. (…) Nu poţi să îi dai copilului cuţitul să se joace, că el se va răni şi de la aceste lucruri pe care nu le înţeleg şi care pot fi folosite instinctual. Până acum părinții i-au păzit pe copii să nu-şi dezvolte nişte instincte care ar putea să le aducă mari prejudicii morale şi structurale”, a declarat ÎPS Teodosie, pentru Radio Dobrogea.
Acesta a insistat că elevii sunt lăsați singuri fără o tutelă, fapt ce e „imposibil de acceptat”.
Prin urmare, Arhiepiscopul Tomisului a cerut implicarea educatorilor, psihologilor, „oamenii de credinţă, oamenii de bun simţ, oamenii care cred într-o minimă morală”, pe care statul să-i asculte, deoarece sunt specialiști.
„Societatea noastră are nevoie de înţelepţi. Fără înţelepţi, fără oameni luminaţi societatea noastră intră în degringoladă”, a continuat ÎPS Teodosie.