IPS Teodosie: Noi avem în Sfântul Altar cel mai bun vaccin, Sfânta Împărtăşanie

IPS Teodosie susține că preoții au ”în Sfântul Altar cel mai bun vaccin, Sfânta Împărtăşanie”, iar Hristos nu îi lasă să se îmbolnăvească dacă se împărtășesc zilnic și fac zilnic liturghie.

IPS Teodosie: Noi avem în Sfântul Altar cel mai bun vaccin, Sfânta Împărtăşanie


Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, susține că preoții au ”în Sfântul Altar cel mai bun vaccin, Sfânta Împărtăşanie”, iar Hristos nu îi lasă să se îmbolnăvească dacă se împărtășesc zilnic și fac zilnic liturghie.

Totodată, el a subliniat că a fost la înmormântarea unui pret militar din Bucureşti care a murit de COVID, dar care nu slujea zilnic. ”Cine slujeşte zilnic are un mare ajutor”, a subliniat Teodosie.
“Noi avem o anumită autonomie, noi avem în Sfântul Altar cel mai bun vaccin, Sfânta Împărtăşanie, care s-a dovedit de-a lungul veacurilor. Hristos este doctorul fără cusur, singurul doctor care vindecă orice boală, care învie din morţi. Ce doctor a mai înviat din morţi? De aceea avem nişte argumente obiective şi foarte solide”, a declarar Arhiepiscopul Tomisului, la Antena 3.
El a afirmat că a recomandat preoţilor să facă liturghie zilnic. “Preoţii nu sunt scutiţi, orice om are păcate, şi eu am păcate. Dar, în momentul în care ne spovedim şi ne împărtăşim, îl avem pe Hristos în noi. Hristos nu ne lasă să ne îmbolnăvim, împărtăşindu-mă zilnic şi de aceea am recomandat preoţilor să facă liturghie zilnic şi călugărilor mai ales. Şi acesta este argumentul. La noi, în fiecare zi este Sfânta Liturghie la toate bisericile şi la toate mănăstirile”, a mai transmis Arhiepiscopul Tomisului.