Cîțu: Este irelevant numele de la PNL. L-am propus pe Rafila, dar Ciolacu nu a vrut

Liderul PNL, Florin Cîțu, spune că negocierile dintre PSD și PNL pentru formarea unui nou guvern rămân blocate pentru că partidele nu s-au pus încă de acord cine să fie primul în rotativă.

Cîțu: Este irelevant numele de la PNL. L-am propus pe Rafila, dar Ciolacu nu a vrut


Președintele PNL, Florin Cîţu este de părere că problema blocajului de la negocierile cu PSD este cauzată de faptul că social-democraţii au dat un vot ca Marcel Ciolacu să fie propunerea de premier, dar şi că vor ca partidul lor să fie primul care va da noul şef al Guvernului.

„Deocamdată avem problema ca ambele partide vor să fie primele în rotativă. Spre deosebire de PSD, PNL nu pune condițtii. Dupa ce depășim acest hop și vedem cine este primul, atunci numim. Am negociat și azi, vom negocia și mâine. Mandatul PNL este doar guvernarea cu sistem rotativ, iar noi am decis să fie PNL primul. Eu mă uit la votul de aseară și mi s-a părut covârșitor pentru propunerea făcută de mine. Când am început negocierile, eram pe poziții diametral opuse. Am făcut progrese vizibile cu programul de guvernare. Trebuie să găsim o soluție și să mergem cu un singur nume la Cotroceni.
Aseară am votat în partid ca primul premier să fie de la PNL, poate să fie orice membru liberal. Mai flexibil de atăt nu se poate. Spuneți că am colegi în PNL care spun să facem o listă și să mergem la PSD să aleagă ei. În acest moment sunt două partide care vor să aibă prima opțiune, nu conteaza nume. În acest moment avem o decizie a Consiliului care spune clar că premierul PNL este președintele partidului. Ideea e că dacă se dorea alt nume, se propunea aseară. Dacă vrea cineva să convoace BPN, ori îl convoacă președintele partidului… Dacă va veni în BPN propunerea, vom da două nume. Este irelevant cine este numele, dacă PNL vrea să fie primul, iar PSD vrea să fie ei primii. Noi i-am propus domnului Ciolacu pe Rafila, dar nu a fost de acord”, a declarat Florin Cîţu.