Iranul cheamă ţările islamice să impună un embargou imediat şi total Israelului

Membrii Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI) ar trebui să impună un embargou petrolier şi alte sancţiuni Israelului şi să expulzeze ambasadorii israelieni.

Iranul cheamă ţările islamice să impună un embargou imediat şi total Israelului
Foto: AFP


Membrii Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI) ar trebui să impună un embargou petrolier şi alte sancţiuni Israelului şi să expulzeze ambasadorii israelieni, a declarat miercuri ministrul de externe iranian, Hossein Amirabdollahian, transmite Reuters.

O reuniune de urgenţă a OIC are loc la Jeddah, în Arabia Saudită, pentru a discuta escaladarea conflictului israeliano-palestinian, după ce o explozie la un spital din Gaza a ucis marţi sute de palestinieni.
'Ministrul de externe cheamă la un embargou imediat şi total asupra Israelului din partea ţărilor islamice, inclusiv sancţiuni petroliere, în plus faţă de expulzarea ambasadorilor israelieni dacă au fost stabilite relaţii cu regimul sionist', a informat ministerul de la Teheran într-un comunicat.
Amirabdollahian a cerut de asemenea formarea unei echipe de avocaţi islamici care să documenteze potenţiale crime de război comise de Israel în Gaza.
Între Iran şi Israel nu există relaţii diplomatice.