Israelul va înarma mai mulţi civili pentru a apăra oraşele

Poliţia israeliană a anunţat luni că va începe înarmarea civililor pentru a accelera răspunsul în cazul unui atac sau a unei situaţii de criză în oraşele ţării.

Israelul va înarma mai mulţi civili pentru a apăra oraşele


Poliţia israeliană a anunţat luni că va începe înarmarea civililor pentru a accelera răspunsul în cazul unui atac sau a unei situaţii de criză în oraşele ţării, în a zecea zi a războiului dintre Israel şi organizaţia palestiniană islamistă Hamas, informează AFP.

Şeful poliţiei Kobi Shabtai şi ministrul Securităţii Naţionale Itamar Ben Gvir "au decis să extindă unităţile de intervenţie de urgenţă care operează sub auspiciile poliţiei în toate oraşele", potrivit unui comunicat de presă comun.
Cele "347 de unităţi noi" vor fi formate din "13.200 de civili voluntari în rândurile poliţiei, care vor fi înrolaţi şi vor primi puşti şi echipamente de protecţie", potrivit acestei surse.
Localităţile de la graniţele Israelului au de mulţi ani astfel de unităţi, formate din veterani de armată care primesc arme şi pregătire şi acţionează în caz de atacuri sau situaţii de urgenţă în coordonare cu armata sau poliţia. (Agerpres.ro)