Iranul marchează în minutele 98 și 101 și câștigă dramatic meciul cu Țara Galilor

Selecţionata Iranului a reuşit o victorie dramatică în faţa Ţării Galilor, cu scorul de 2-0 în Grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, prin două goluri marcate în minutele adiţionale.

Iranul marchează în minutele 98 și 101 și câștigă dramatic meciul cu Țara Galilor


Selecţionata Iranului a reuşit o victorie dramatică în faţa Ţării Galilor, cu scorul de 2-0 (0-0), vineri, pe Ahmad Bin Ali Stadium din Ar-Rayyan, în Grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, prin două goluri marcate în minutele adiţionale.

Iranul, cu cinci schimbări în formula de start faţă de meciul catastrofal cu Anglia (2-6), a părut o altă echipă în sensul propriu al cuvântului. Echipa antrenată Carlos Queiroz a jucat mult mai ofensiv, a fost mai periculoasă şi curajul său a fost răsplătit pe final, prin golurile marcate de Roozbeh Cheshmi (90+8) şi Ramin Rezaeian (90+11), după ce portarul galez a fost eliminat.

Iranul nu a trecut niciodată de faza grupelor la Cupa Mondială şi avea o singură victorie în precedentele sale 11 partide, 1-0 cu Marocul, în urmă cu patru ani.

Singurul meci anterior dintre Ţara Galilor şi Iran s-a încheiat cu victoria ''dragonilor'' cu 1-0, într-un meci amical jucat în 1978.

În celălalt meci al grupei programat vineri, Anglia întâlneşte echipa Statelor Unite.
Marţi 29 noiembrie vor avea loc ultimele meciuri din grupă, Ţara Galilor - Anglia (Ahmad Bin Ali Stadium - Ar-Rayyan, 21:00) şi Iran - SUA (Al Thumama Stadium - Doha, 21:00).