Australia s-a calificat în optimi, după 1-0 cu Danemarca

Selecţionata Australiei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Danemarcei cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri, în Grupa D.

Australia s-a calificat în optimi, după 1-0 cu Danemarca


Selecţionata Australiei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Danemarcei cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri, pe Al Janoub Stadium din Al Wakrah, în Grupa D.

Echipa de la antipozi s-a impus la limită, prin golul lui Mathew Leckie (60), obţinând a doua sa calificare în optimile Cupei Mondiale după cea din 2006.
În min. 60, McGree l-a lansat pe Leckie, iar acesta a făcut o cursă formidabilă, încheiată cu un şut la colţul lung, marcând golul victoriei.

Danemarca este una dintre dezamăgirile acestei ediţii, vicecampioana europeană de anul trecut nereuşind să obţină nicio victorie în grupă.
Înfrângerea le-a spulberat danezilor șansele de calificare în optimi, echipa lui Kasper Hjulmand încheind faza grupelor pe ultimul loc, cu un singur punct, obținut în urma remizei cu Tunisia, scor 0-0.

De cealaltă parte, Australia a acumulat 6 puncte și și-a adjudecat biletele pentru următoarea fază a competiției de pe locul 2 al grupei, având un golaveraj mai slab decât al Franței (3-4). Naționala lui Graham Arnold a egalat, astfel, cea mai bună performanță din istorie a "cangurilor" la Cupa Mondială, echipa reușind să mai ajungă în optimi și în ediția 2006 a competiției.

Cele două echipe s-au întâlnit în grupe şi la ediţia trecută, în Rusia (2018), atunci scorul fiind egal, 1-1. Danemarca a terminat pe locul al doilea şi s-a calificat în optimi, iar Australia s-a clasat pe ultimul loc.
În optimi, Franța și Australia vor da peste echipele care vor obține calificarea din grupa C, în care ultimele meciuri, Arabia Saudită - Mexic și Polonia - Argentina, sunt programate de la ora 21:00.