Circa 70 de pasionaţi ai sporturilor cu motor participă în weekend la 4V Rally Raid Romania

Aproape 70 de concurenţi, pasionaţi ai sporturilor cu motor, vor participa la 4V Rally Raid Romania, eveniment ce debutează oficial vineri şi care va decide campionii din acest sezon competiţional de Rally Raid.

Circa 70 de pasionaţi ai sporturilor cu motor participă în weekend la 4V Rally Raid Romania


Așteptarea se apropie de sfârșit pentru pasionații sporturilor cu motor din Constanța și nu numai. Mâine, 14 octombrie 2022, debutează oficial evenimentul sportiv “4V Rally Raid România”, care va decide campionii din acest sezon competițional de Rally Raid la toate clasele: auto, moto, SSV și Quad, au anunţat organizatorii.

Timp de trei zile, Constanța va deveni cartierul general pentru cei aproape 70 de concurenți care se vor alinia la startul de sâmbătă, din parcarea Hotelului Oxford. Alături de ei se vor afla mecanici, oficiali din partea Federației Române de Automobilism Sportiv, ai Federației Române de Motociclism și organizatori, care vor contribui la succesul celui mai important eveniment auto-moto din acest sfârșit de an.
Proiectul „4V Rally Raid România” este organizat de către Asociația Club Sportiv 4V Motorsport și este finanțat de către Primăria Municipiului Constanța. 

Constănțenii pasionați de adrenalină vor putea admira mașinile și vehiculele de concurs, vor putea sta de vorbă cu concurenții și vor avea astfel ocazia de a pătrunde în lumea rally raid-ului. Cei mai norocoși dintre ei vor avea inclusiv șansa de a încerca pe viu o parte din emoțiile pe care le trăiesc concurenții pe parcursul unei curse. Vor fi prezenți cei mai buni practicanți de rally raid din România și practicanți internaționali printre care îi amintim pe Frantisek Machacek, Jakub Koutnik, echipaj de renume din Cehia si  Tomasz Bialkowski, Darek Baskiewicz, campioni Europeni din Polonia, concurenți în întrecerile internaționale de SSV de prestigiu.

Devenită deja o competiție cu renume international, în primul rând datorită organizării la standarde de cea mai înaltă calitate, dar și a traseelor pe care le propune zona Constanța, 4V Rally Raid România atrage și prin varietatea de vehicule care participă în competiție. La categoria auto concurează mașini 4x4 care sunt special echipate pentru a cuceri trasee cu teren accidentat, în timp ce la categoria SSV (Side by Side Vehicle) sunt încadrate vehicule de dimensiuni mici, special create pentru teren greu. Echipajele Auto și SSV sunt formate din pilot și copilot. La categoriile moto și QUAD se concurează pe motociclete și ATV-uri conduse de o singură persoană.
Potrivit programului de concurs, în cele două zile de întreceri concurenții vor avea de parcurs două trasee care vor însuma aproape 500 de kilometri. 

În prima zi de concurs, sâmbâtă, 15 octombrie, aceștia vor pleca din parcarea Hotelului Oxford urmând ca întrecerea să se desfășoare pe aproximativ 220 de kilometri. 
În cea de a doua zi de concurs, duminică, 16 august, concurenții vor avea de străbătut un traseu de aproximativ 200 de kilometri unde, la linia de final, vor fi întâmpinați de către organizatori și vor primi și primele medalii, cele de Finisher. 
Decernarea premiilor va avea loc seara, în incinta hotelului Oxford din Constanța.
De asemenea, înaintea concursului în parcarea de la plaja Modern, în data de 14 octombrie 2022, va avea loc o expoziție de mașini, iar pentru siguranța participanților la eveniment și a publicului spectator se va restricționa accesul auto în arealul de desfășurare a evenimentului în intervalul orar 06.00-22.00.