Argentina, calificată în semifinale, după 4-3 cu Olanda la loviturile de departajare

Argentina a obținut calificarea în semifinalele Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022, după ce a învins Olanda la loviturile de la 11 metri.

Argentina, calificată în semifinale, după 4-3 cu Olanda la loviturile de departajare


Argentina a obținut calificarea în semifinalele Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022, după ce a învins Olanda la loviturile de la 11 metri, la finalul celor 90 de minute regulamentare de joc tabela indicând 2-2.

La loteria loviturilor de la 11 metri, sud-americanii au marcat prin Messi, Paredes, Montiel și Lautaro (Fernandez a ratat), în timp ce pentru europeni au transformat Koopmeiners, Weghorst și de Jong (van Dijk și Berghuis au fost blocați de Martinez).

Molina și Messi au înscris pentru Argentina, care avea un avantaj de două goluri cu mai puțin de 15 minute până la final.

Louis van Gaal a redus din diferență în minutul 83, iar la ultima fază a partidei, în minutul 90+11, a marcat golul care a trimis disputa în prelungiri.

În urma acestui rezultat, naționala lui Lionel Messi s-a calificat pentru a șasea oară în istorie în semifinalele Cupei Mondiale, acolo unde o va înfrunta de această dată pe Croația, echipă care a reușit astăzi să o elimine pe Brazilia, în urma loviturilor de departajare.
Cele două echipe s-au mai înfruntat de cinci ori până acum de-a lungul timpului, dar doar două partide au fost oficiale. Acestea s-au jucat la edițiile din 1998 și 2018 ale Cupei Mondiale, primul meci fiind câștigat de argentinieni cu 1-0, iar cel de-al doilea fiind adjudecat de croați, cu 0-3.