Franța, prima echipă calificată în optimile Campionatului Mondial de fotbal din Qatar

Selecţionata Franţei, deţinătoarea trofeului, este prima formaţie calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Danemarcei cu scorul de 2-1.

Franța, prima echipă calificată în optimile Campionatului Mondial de fotbal din Qatar


Selecţionata Franţei, deţinătoarea trofeului, este prima formaţie calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Danemarcei cu scorul de 2-1 (0-0), sâmbătă, pe Stadium 974 din Doha, în Grupa D.

''Les Bleus'' au câştigat prin dubla lui Kylian Mbappe (61, 86) şi, după 4-1 cu Australia, sunt în optimile de finală. Andreas Christensen (68) a marcat golul danezilor, care au doar un punct după primele lor două partide.

Într-un meci destul de echilibrat, Franţa a făcut diferenţa prin vedetele sale, Mbappe, Griezmann şi Lloris.

Cele două echipe s-au întâlnit şi la ediţia precedentă, tot în faza grupelor, scorul final din Rusia fiind de 0-0.
Prin succesul de sâmbătă, Franţa a ajuns la şase victorii consecutive la Cupa Mondială.

Cu succesul înregistrat în această seară, Franța și-a asigurat prezența în fazele eliminatorii ale competiției și e 99.9% în postura de câștigătoare a grupei, însă rămâne lupta strânsă pentru ocupanta locului secund.

De asemenea, francezii vor sta cu ochii și pe următorul duel din această seară, dintre Argentina și Mexic, pentru că urmează să joace în optimi cu ocupanta locului secund din grupa C.

Astfel, clasamentul grupei D arată astfel după primele două etape disputate:
1. Franța - 6 puncte
2. Australia - 3 puncte
3. Danemarca - 1 punct
4. Tunisia - 1 punct
În ultima etapă, francezii vor juca un meci teoretic fără miză pentru ei, împotriva Tunisiei, în timp ce Australia se va duela cu Danemarca pentru locul secund, poziție pe care o poate obține inclusiv africanii, în situația în care înving Franța, iar partida dintre celelalte două contracandidate se termină la egalitate sau cu victoria danezilor.