Simona Halep s-a calificat în turul doi la Wimbledon, după 6-2, 6-2 cu Teliana Pereira

Halep a învins-o pe Teliana Pereira cu 6-2, 6-2, poziţia 88 în ierarhia mondială în runda inaugurală după o oră şi cinci minute

Simona Halep s-a calificat în turul doi la Wimbledon, după 6-2, 6-2 cu Teliana Pereira


Halep a învins-o pe Teliana Pereira (Brazilia), poziţia 88 în ierarhia mondială, în runda inaugurală, după o oră şi cinci minute.

În turul doi, Simona Halep o va întâlni pe Lesia Ţurenko (Ucraina), jucătoare venită din calificări şi locul 170 WTA, care a trecut, cu scorul de 6-3, 6-0, de Dinah Pfizenmaier (Germania), poziţia 116 în clasamentul mondial.
Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 3 şi locul 3 WTA, a declarat, marţi, după victoria din meciul cu brazilianca Teliana Pereira, că a făcut o partidă bună în care a servit bine.
"Este un start bun. Am fost agresivă şi am controlat jocul. Am făcut un meci bun şi am servit foarte bine. A fost puţin dificil să joc din cauza vântului. Mingea zbura diferit, dar am administrat bine această situaţie. Voi da tot ce am mai bun pentru a ajunge câte mai departe la Wimbledon", a declarat Halep, conform DigiSport.
Halep şi Ţurenko s-au întâlnit de trei ori în carieră, de fiecare dată victoria revenindu-i sportivei din România. Ultima întâlnire dintre cele două a avut loc în 2013, în calificările de la s-Hertogenbosch, şi s-a încheiat cu scorul de 6-3, 6-1.
Pentru calificarea în turul doi la Wimbledon, Simona Halep va primi 70 de puncte WTA şi un cec în valoare de 43.000 de lire sterline. Românca are opt titluri WTA în palmares, după ce a câștigat, anul trecut, competițiile de la Nurnberg, S-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi de la WTA Tournament Of Champions, de la Sofia, iar în acest an turneul de la Doha. De asemenea, Simona Halep a mai jucat trei finale în competițiile WTA: la Fes, în 2010 şi 2011 şi la Bruxelles, în 2012.