Anglia s-a calificat pentru prima oară în 55 de ani în finala unui turneu final

Anglia a învins Danemarca după prelungiri cu 2-1 și s-a calificat în finala Euro 2020 acolo unde va întâlni Italia.

Anglia s-a calificat pentru prima oară în 55 de ani în finala unui turneu final


Anglia a învins Danemarca după prelungiri cu 2-1 și s-a calificat în finala Euro 2020 acolo unde va întâlni Italia. Este prima finală a unui turneu final pentru englezi de la Campionatul Mondial din 1966.

Danemarca a deschis scorul la lovitura liberă executată impecabil de jucătorul de la Sampdoria, Mikkel Damsgaard, în minutul 30. A fost primul gol încasat de Anglia la actuala ediţie de Campionat European.
Anglia a egalat în minutul 39, după o fază începută de Kane, continuată de Saka şi avându-l la capăt pe ghinionistul Simon Kjaer, căpitanul nordicilor şi stoper la AC Milan. Centrarea lui Saka îi   era adresată lui Sterling, dar Kjaer n-a putut evita autogolul.
În minutul 104, Kane a marcat golul 4 la Euro. Penalty-ul acordat uşor la o cădere a lui Sterling a fost executat de atacantul de la Tottenham, care a marcat în doi timp, după ce danezul Kasper   Schmeichel apărase în primă fază. 
În clasamentul golgheterilor, cu 5 goluri, sunt Cristiano Ronaldo (Portugalia), Patrik Schick (Cehia). În linia a doua, cu 4 goluri, în afara lui Kane, se află Karim Benzema (Franţa), Emil Forsberg (Suedia), Romelu Lukaku (Belgia).  
În finala de duminică s-a calificat deja Italia, după 4-2 la penalty-uri cu Spania, după 1-1 la finalul celor 120 de minute de joc. 
Finala de pe Wembley va avea loc la ora 22.00.