Rapid şi Farul au terminat la egalitate în derby-ul Superligii, scor 1-1

Rapid și Farul Constanța au remizat, scor 1-1, într-o partidă contând pentru etapa a 15-a din SuperLiga.

Rapid şi Farul au terminat la egalitate în derby-ul Superligii, scor 1-1
Foto: Gazeta Sporturilor


Rapid și Farul Constanța au remizat, scor 1-1, într-o partidă contând pentru etapa a 15-a din SuperLiga. Meciul din Giulești a fost de departe derby-ul acestei runde, între ocupantele primelor două locuri, care au oferit un spectacol pe cinste, împărțindu-și punctele la capătul celor 90 de minute de joc.

Liderul a deschis scorul, prin Denis Alibec (20), lansat pe contraatac de Constantin Grameni. Rapid a egalat după pauză, prin căpitanul Cristian Săpunaru (53), cu capul, din şase metri, în urma unei lovituri libere executate de Alexandru Ioniţă II.
Antrenorul Farului, Gică Hagi, a recunoscut superioritatea giuleștenilor din repriza a doua.
Prima parte a fost echilibrată. Rapidul a dominat repriza a doua, îi felicit. Noi n-am mai avut prospețime, n-am fost cum trebuie, n-am creat presiune, n-am recuperat, am fost statici, n-am avut dinamică. Au fost și niște faulturi la care arbitrii puteau să fie mai atenți. În prima parte putea să fie 3-0 pentru noi, am avut ocazii foarte clare. După, meritele sunt ale Rapidului. Pentru noi e un punct obținut, am jucat în deplasare contra unei echipe foarte bune. Am făcut un meci frumos, cei care au venit la stadion s-au bucurat de fotbal. Ritmul și intensitatea au fost foarte ridicate”, a declarat Hagi la Orange Sport.
Farul încheie astfel turul cu un avans de cinci puncte faţă de următoarea clasată, Rapid.
Rapid are o singură victorie (deplasare) în ultimele patru meciuri de campionat, două egaluri acasă şi un eşec în deplasare.
Farul venea după cinci victorii consecutive în Superligă, ultimele trei fără gol primit.